Trijntje Oosterhuis in 013

Zangeres Trijntje Oosterhuis komt op donderdag 19 november naar 013 voor een concert. De nog altijd ongekend populaire Oosterhuis heeft net haar nieuwe album ‘Walk Along’ uitgebracht. Met het titelnummer van die plaat vertegenwoordigt ze Nederland deze week op het Eurovisie Songfestival. Tickets voor de show gaan per direct in de voorverkoop.

Trijntje Oosterhuis

Oosterhuis is één van Nederlands’ bekendste en beste zangeressen. Samen met haar broer Tjeerd viert ze grote successen gedurende de jaren ’90 met Total Touch. Met die groep maakt ze een enorm hitgevoelige mengeling van R’n’B, dance en pop en soul. Haar prachtige en krachtige stem eist een hoofdrol op in dat fijnzinnige repertoire dat grote hits kent als ‘Touch Me There’, ‘Somebody Else’s Lover’ en ‘I’ll Say Goodbye’.

Ook op eigen benen weet Trijntje zich meer dan uitstekend te redden. Niet alleen met Nederlandstalig werk (met o.a. Marco Borsato), maar ook met jazz en soul kan Oosterhuis heel goed uit de voeten. Trijntje deelt het podium met jazzlegende Herbie Hancock en neemt albums op met werk van Burt Bacharach, Billie Holiday en George Gershwin. Alsof Oosterhuis nog niet druk genoeg is, maakt ze samen met Berget Lewis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer ook nog deel uit van de populaire gelegenheidsformatie Ladies Of Soul.

Walk Along

Aan haar lange en imponerende cv kan ze inmiddels naast een nieuw album (‘Walk Along’) ook het Eurovisie Songfestival toevoegen. Of Oosterhuis de finale gaat halen is nog niet zeker, maar dat ze in het najaar naar 013 komt gelukkig wel. Tijdens de komende tournee staat nieuw materiaal centraal, maar daarnaast is er ongetwijfeld veel ruimte voor de vele andere hits uit haar omvangrijke repertoire.