Trotse Tilburgse Noortje verspreidt hartjes in de stad: ‘Speurtocht waar mensen blij van worden’

speurtocht

Wie goed oplet heeft ze misschien al zien hangen: de verschillende hartjes met Discodip ogen. Ze zijn van vilt en worden sinds Koningsdag door de stad verspreid. Achter het initiatief zit Noortje van Venrooij. Haar doel: de wereld een stukje vrolijker maken. Daarom vrolijkte ze de stad op met verschillende hartjes die je als het ware als speurtocht kunt ontdekken.

Je vindt de hartjes in het centrum, de Piushaven en de Bomenbuurt. “Alle festivals liggen stil en dus wilde ik iets kleins doen voor de Tilburgers waar ik zo erg van hou. Een klein gebaartje waarvan mensen een glimlach op hun gezicht krijgen,” vertelt Noortje. En dus stapte ze om 07:30 uur in de ochtend op de fiets om hartjes op te gaan plakken. “Later kwamen daar ook vredesduifjes bij in het teken van bevrijdingsdag en komende tijd ga ik nog wat meer hartjes of liefdesboodschappen verspreiden,” gaat Noortje verder.

Liefdesspeurtocht

Dus wil je komende tijd van het lekkere weer genieten en de stad ontdekken? Ga dan op zoek naar de verschillende hartjes die Noortje heeft opgehangen. ”Het is eigenlijk bedoelt als een speurtocht waar mensen blij van worden, of gewoon als verrijking van het straatbeeld.”

Noortje ontving al veel reacties van Tilburgers die de hartjes en vredesduiven zagen. “Ik krijg echt super veel foto’s toegestuurd. Of ik word getagd op social media. Ik hoor dat veel kinderen het ook leuk vinden. Daar word ik dan weer heel erg vrolijk van.”

Samenwerking met Atilla

Momenteel werkt Noortje samen met Atilla, een Tilburgse kunstenaar die positieve boodschappen verspreidt in de stad. “Hij vroeg of we samen wilden werken en ik vind zijn kunst echt super leuk en positief. Mijn motto is ‘making the world a happier place’ dus dit is ook een goede match.”

Dus mocht je de komende tijd afbeeldingen zoals die van hieronder tegenkomen, weet je waar het vandaan komt.

Steun Discodip

Noortje brengt met haar alias Discodip ook verschillende knuffels uit. Ook met het doel om wat vrolijkheid de wereld in te slingeren. Vorige week lanceerde ze haar webshop. Zo kun jij de knuffels en producten van Discodip dan ook eindelijk aanschaffen. Check snel de webshop.