Truck Tour 2018: 275 vrachtwagens, 450 deelnemers & 225 motoren

truck tour tilburg

De jaarlijkse Truck Tour staat op zondag 15 april op het programma. Maar liefst 275 vrachtwagens rijden in vier colonnes ongeveer negentig kilometer door de omgeving van Tilburg. 

Truck Tour Tilburg is een schitterend evenement met een landelijke uitstraling voor zowel mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, als voor de vrachtwagenchauffeurs. De Stichting is hoofdzakelijk aangewezen op steun van het bedrijfsleven en particulieren. Zij stellen vrachtwagens, brandstof, lunchpakketten, attenties en financiële middelen ter beschikking.

Truck Tour Tilburg

Evenals andere jaren lukt het ook dit jaar om een prachtige Truck Tour te organiseren. Ongeveer 450 deelnemers en 300 vrachtwagenchauffeurs hebben zich aangemeld. Er is echter een limiet van 275 vrachtwagens omdat de stoet anders te lang wordt.

350 vrijwilligers gaan er zondag voor zorgen dat de stoet vlekkeloos verloopt. Zo’n 225 motorrijders begeleiden de colonnes en sluiten verkeerspunten af. Natuurlijk rijden er ook dit jaar wagens van het Rode Kruis mee. Oftewel: honderden vrijwilligers zetten zich in om de deelnemers de dag van hun leven te bezorgen.

Programma

De stoet met vrachtwagens rijdt om 10:00 uur weg in Tilburg en passeert vervolgens de dorpen Moergestel, Haghorst, Middelbeers, Diessen, Hilvarenbeek en Goirle. De volledige route is te zien om de website van Truck Tour Tilburg. De dag eindigt ongeveer om 18:00 uur.