Nieuws

mensen met luchtwegklachten
Let op! Dit artikel is al 668 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Twee grote huisarts locaties geopend voor mensen met luchtwegklachten

Sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg Zuid en Sportcomplex De Drieburcht in Tilburg Noord dienen sinds maandag 30 maart als extra locaties voor huisartsenpraktijken. De locaties zijn speciaal voor mensen met luchtwegklachten, die patiënt zijn bij de betreffende praktijken (Zuid & Noord) en zijn alleen op afspraak te bezoeken.

Tip: heb je vragen over het coronavirus? Bekijk eens de pagina’s van de Tilburgse Dokter Jan Smulders Facebook en Instagram. Hij beantwoordt veel vragen!

Patiënten gescheiden houden

Gemeente Tilburg ondersteunt en faciliteert de praktijken, zodat huisartsen patiënten met luchtwegklachten apart kunnen behandelen van de andere patiënten. Op deze manier wordt voorkomen dat patiënten met een verdenking op corona andere patiënten eventueel kunnen besmetten. Ook hopen de huisartsen op deze manier hun krachten te kunnen bundelen en efficiënter gebruik te kunnen maken met het beschikbare beschermingsmateriaal.

De twee locaties

De praktijk bij Sportcomplex T-Kwadraat is ingericht bij de entree en in een deel van de sporthal. Het spreekuur vindt van maandag tot en met vrijdag plaats van 14.00 tot 16.00 uur, maar dat geldt momenteel alleen op doorverwijzing van je eigen huisarts. Goed om te weten: een deel van de parkeerplaats bij T-Kwadraat is gereserveerd voor patiënten.

Ook Sportcomplex De Drieburcht heeft sinds maandag 30 maart een dagelijks spreekuur voor doorverwezen patiënten. Namelijk van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur (niet in het weekend). Ook hier is een deel van de parkeerplaats gereserveerd.

Andere wijken

Maar hoe zit dat dan met alle andere wijken in Tilburg? Op dit moment worden mensen met luchtwegklachten nog niet doorgestuurd naar andere locaties. Máár huisartsen organiseren zelf hoe ze deze patiënten apart zien van overige patiënten. Dit geldt bijvoorbeeld voor de wijken West en Reeshof.

Reageer op dit bericht