Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3136 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Twee nominaties voor fotograaf Frans Lahaye

Fotograaf Frans Lahaye (47) maakt een goede kans om weer een aansprekende prijs aan zijn toch al goed gevulde prijzenkast toe te voegen. De Tilburger is met twee fotoseries namelijk genomineerd voor de landelijke wedstrijd van het Master Photography Network.

Lahaye is erg te spreken over de nieuwe wedstrijd: “Door het samengaan van de vakorganisaties Colour Art Photo Nederland en DIPP  ligt de lat bij de wedstrijd van het nieuw gevormde Master Photographers Network lekker hoog. Er doen maar liefst 200 fotografen mee. Er is bovendien een scheiding aangebracht tussen gecertificeerde professionals en semi-profs. Door aan de inzendingen in de verschillende categorieën de eis te verbinden dat het in plaats van één foto een serie van acht foto’s moet zijn, wordt het werk van de deelnemers ook nog eens veel breder beoordeeld. Daardoor is het niet meer mogelijk om met een ‘toevalstreffer’ de eerste prijs te winnen. Dat komt het niveau van de wedstrijd zeker ten goede.”  

In maart van dit jaar sleepte Lahaye al een bronzen Pia d’Or in de wacht tijdens een wedstrijd die speciaal is bedoeld voor onder meer reclame- en publieksfotografen. In 2011 werd hij nog uitgeroepen tot ‘Master of Photography’: “Die titel is natuurlijk prachtig, maar houdt ook in dat je de begeleiding van enkele talentvolle, aanstormende fotografen op je neemt. Het idee achter het Master Photography Network is weer dat fotografen onderling nieuwe technieken en creatieve ideeën uitwisselen en overdragen, zodat je elkaars niveau nog verder omhoog stuwt.”

Lahaye is door het Master Photography Network genomineerd in de categorieën ‘Creatief beeld’ en ‘Vrij werk’. Op zondag 18 november wordt tijdens het eindejaarscongres van het Master Photography Network in Oosterbeek de uitslag bekendgemaakt.    

Reageer op dit bericht