Twee verdiepingen, 100 zitplaatsen en focus op vis: Restaurant BLU geopend aan het Pieter Vreedeplein

Ze zouden eigenlijk in december de deuren openen, maar de verbouwing liep wat uit. En dus kwam de aangekondigde lockdown voor de 23-jarige Calvin Chen best goed uit. Zo hadden ze nog wat tijd om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. Maar na een maandenlange verbouwing is het nu eindelijk zover: Restaurant BLU – dat Calvin met zijn familie runt – is geopend aan het Pieter Vreedeplein. Ze zitten in het pand waar voorheen Five Guys en nog daarvoor Mango waren gevestigd.

Restaurant BLU heeft beneden dertig zitplaatsen en op de eerste verdieping nog eens plek voor 70 personen. In de zomer krijgt de zaak ook een mooi terras waar je kunt genieten van bites, cocktails en uiteraard een uitgebreid diner. “We hebben er zin in! Ik ben vooral blij dat we open mogen en Tilburg kennis laten maken met ons restaurant. De zaak is boven verwachting mooi geworden. De ontwerpen waren al indrukwekkend, maar in het echt is het nog mooier,” vertelt Calvin.

De familie Chen had al langer de ambitie om een visrestaurant te openen. Toen de kans zich voordeed om dat op het Pieter Vreedeplein te doen, hoefden ze daar niet lang over na te denken. “Tilburg heeft al wel visrestaurants, maar veel daarvan zijn toch wat formeel en in het hogere segment. Onze gerechten zijn vers, betaalbaar en we willen een laagdrempelig restaurant zijn waar iedereen zich welkom voelt.” Het Pieter Vreedeplein vindt Calvin dan ook een mooie locatie om de deuren van het restaurant te openen. “Het plein begint met de omliggende zaken steeds meer een horecaplein te worden. En met mooie winkels en een parkeergarage onder het plein, denk ik dat het een fijne locatie is.”

Visgerechten voor een betaalbare prijs, maar ook genoeg te proeven voor vleesliefhebbers en vegetariërs

Restaurant BLU is geopend voor lunch, diner en borrel. De menukaarten bestaan veelal uit visgerechten, maar ook voor de vleesliefhebbers en vegetariërs is er genoeg te proeven. “Ik ben echt fan van onze sliptongen. Maar ook de surf & turf en tournedos moet je proberen.”

Volgende maand worden ook mooie fruits de mer schalen voor een betaalbare prijs toegevoegd aan de menukaart. Lees: je geniet vanaf €30,- al van een plateau fruits de mer. “Maar eerst willen we rustig opstarten en zaken waar we rondom de opening tegenaan lopen wegwerken. Daarna gaan we onze menukaarten uitbreiden met onder andere fruits de mer.”

Maar je kunt nu al wel van andere gerechten op de uitgebreide menukaart genieten. Van oesters tot tonijntartaar, van gamba’s met buikspek tot kreeft van de plaat en van chorizokroketjes tot pata negra: het staat op de kaart. De prijzen zijn zoals gezegd betaalbaar.

Ook de lunchkaart is uitgebreid en er staat voor ieder wat wils op. Denk aan een salade met sashimi, maar ook diverse crouques, rijk belegde broodjes, uitsmijters en twaalfuurtjes.

Meer informatie

Restaurant BLU is van woensdag tot en met zondag vanaf 12:00 uur geopend. Reserveren kan via de website. Hier vind je ook de menukaart. Wil je op de hoogte blijven van actuele acties en updates? Volg de zaak dan ook via Facebook en Instagram.

Overigens zoeken ze ook nog personeel. De openstaande vacatures vind je hier.