Update: vuurwerkshows helaas afgelast

UPDATE: VANWEGE DE WEERSVOORSPELLINGEN ZIJN BEIDE VUURWERKSHOWS HELAAS AFGELAST!

Tijdens komende editie van oud en nieuw zijn er in Tilburg twee vuurwerkvrije zones. Namelijk in de omgeving van het centrum/Piushaven en in de Reeshof. In deze gebieden mogen inwoners zelf geen vuurwerk afsteken. Er zijn wel vuurwerkshows gepland in de Piushaven en het Reeshofpark. 

Op 31 december staan de vuurwerkshows op het programma. Om 19:00 uur is er op beide locaties een kindervuurwerkshow en om 00:00 uur volgen de grote vuurwerkshows. De vuurwerkshows zijn een proef voor twee jaar.

Uiteindelijk wil gemeente Tilburg dat de vuurwerkshows een alternatief worden voor het zelf afsteken van vuurwerk. De gemeenteraad heeft namelijk besloten om stapsgewijs toe te willen werken naar een algeheel vuurwerkverbod. Want: vuurwerk hoort volgens de gemeente traditiegetrouw bij de jaarwisseling, alleen steeds meer inwoners en hun huisdieren) genieten niet van het afsteken van vuurwerk door particulieren.

Vuurwerk in Tilburg

Wil je meer informatie over het vuurwerkbeleid in Tilburg? Check dan vooral deze website. Hier vind je vanaf 9 november ook de precieze grenzen van de vuurwerkvrije zones.