Tweede editie Epic Metal Fest in 013

Epic Metal Fest

Na de geslaagde eerste editie in het Eindhovense Klokgebouw in november 2015 met bijna drieduizend bezoekers organiseert de Nederlandse symfonische metalband Epica dit jaar opnieuw Epic Metal Fest. Dit jaar vindt het eendaagse festival plaats op zaterdag 1 oktober in Poppodium 013 in Tilburg.

Eerst namen zijn bekend

Epica, Katatonia (SE), Textures (NL), Mayan (NL) en het Tunesische Myrath zijn de eerste bevestigde van de twaalf acts die verdeeld over twee podia optreden. Meer namen volgen spoedig. Het concert van Epica is extra bijzonder omdat de band zijn nieuwe studio-album zal presenteren én omdat het tevens de enige show is die Epica dit jaar in eigen land speelt. De kaartverkoop van de tickets start vrijdag 1 april om 10.00 uur via Ticketmaster.

Epic Metal Fest 2016 ook naar Brazilië

Epica is een band met ambities die graag het avontuur opzoekt. Na het succesvolle debuut van Epic Metal Fest in 2015 gaat het nog jonge eendaagse festival dit jaar internationaal. Epica organiseert namelijk ook een Braziliaanse editie van Epic Metal Fest en wel op 15 oktober in Sao Paulo. Gitarist Mark Jansen: “We treden al flink wat jaren met heel veel plezier op in Midden- en Zuid-Amerika, waar we vele tienduizenden trouwe fans hebben die massaal onze concerten bezoeken.

013 wil ze daarvoor nu bedanken en belonen met een Braziliaanse versie van de eigen Epic Metal Fest. Tegen die tijd is dan ook het gloednieuwe studio-album uit -de opvolger van The Quantum Enigma uit 2014- dat ze tijdens het festival in Poppodium 013 presenteren middels een exclusieve NL show. Dat is dus echt de enige kans om Epica dit jaar in Nederland te zien spelen!”

Epic Metal Fest 2015

De eerste editie van het nieuwe festival Epic Metal Fest op zondag 22 november 2015 in het Klokgebouw te Eindhoven was een groot succes. Bijna drieduizend bezoekers uit alle windstreken waren het met de internationale pers, met Epica en de overige acht optredende bands (waaronder Eluveitie, Moonspell, Fear Factory en Sepultura) unaniem eens: Epic Metal Fest moet een jaarlijkse terugkerend evenement worden; een vaste waarde onder de rock-metalfestivals.

Meer informatie

Gelimiteerde Early Birdtickets (verkrijgbaar tot en met vrijdag 1 juni) zijn €40,- per stuk. Een ticket met een gesigneerd nieuw studio album (2CD) zijn €54,- per keer.

Reguliere tickets zijn €40,- per stuk. De reguliere ticket met een gesigneerd nieuw studio album (2CD) zijn € 59,- per keer.

De kaartverkoop van Epic Metal Fest begint vrijdag 1 april om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Epic Metal Fest