Tweede editie Tilburgs Cabaret Festival gaat in mei van start

Van 1 mei tot en met 1 juni 2024 vindt de tweede editie van het Tilburgs Cabaret Festival plaats op verschillende podia in Tilburg. Na een succesvolle eerste editie in 2023 kunnen aspirant-cabaretiers zich vanaf nu weer inschrijven en een plaats in de finale proberen te bemachtigen.

Cabaretier Hermes Ahmadi en Schouwburg Concertzaal Tilburg organiseren samen met verschillende podia in de binnenstad hilarische, herkenbare en vooral oer-Brabants gezellige voorstellingen – vól nieuw cabarettalent. “Het festival biedt beginnende artiesten de mogelijkheid zich in de kijker te spelen, om ervaring op te doen en om te groeien naar een professionele carrière”, vertelt Hermes Ahmadi. “Naast de optredens van de kandidaten, zijn er gastoptredens van finalisten van vorig jaar en van gevestigde cabaretiers.”

Inschrijven

Caberatiers in spé kunnen zich van maandag 19 februari tot en met vrijdag 15 maart inschrijven voor het Tilburgs Cabaret Festival via de website. Deelnemers moeten alle speeldata beschikbaar zijn, mogen geen deel uitmaken van een impresariaat of boekingsbureau en moeten een video van maximaal 10 minuten aanleveren. “Het is belangrijk dat je in de video jezelf en je act laat zien én dat je goed verstaanbaar bent.”, tipt Hermes.

Selectie

Eind maart maakt de selectiecommissie, bestaande uit acteur en Cameretten-winnaar Martijn Crins, Anne Rosenau (programmeur cabaret en kleinkunst van Schouwburg Concertzaal Tilburg) en actrice, presentatrice en theatermaakster Lonne Gosling bekend welke cabaretiers er mogen deelnemen aan de voorrondes.

De voorrondes vinden plaats op verschillende locaties in Tilburg; op 1 mei bij Loft Tilburg, op 8 mei en 23 mei in theater De Boemel en op 15 mei in de Hall of Fame. Op 1 juni vindt de finale voor 4 cabaretiers plaats bij Schouwburg Concertzaal Tilburg. Kaarten voor zowel de voorrondes als voor de (halve) finale zijn te verkrijgen via de site van Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Tilburgs Cabaret Festival, kunt u kijken op hun site.