Tweede editie Tilburgse Muziekmarathon: van huiskamerconcerten tot minifestivals

muziekmarathon

Voor het tweede jaar op rij vindt er in Tilburg een uniek muzikaal evenement plaats: de Tilburgse Muziekmarathon. Het concept: drie weken lang elke dag overal muziek in verschillende Tilburgse wijken. Van huiskamerconcerten bij eenzame ouderen en minifestivals tot pluktuinconcerten en open podia voor jongeren. Alles kan! De aftrap is op vrijdag 1 juni. 

Foto: Facebook

Tilburg is een stad waar muziek in zit, dat weten we allemaal. Iedereen heeft wel iets met muziek. Het is een taal die iedereen spreekt, die mensen iets doet en mensen op de been brengt. De Tilburgse Muziekmarathon is in het leven geroepen om de samenhang in onze gemeente te versterken.

Start Tilburgse Muziekmarathon

Op 1 juni start de Muziekmarathon met het pluktuinconcert in de Reeshof, het reünieconcert van Iris in Paradox en de EP-releaseparty van Radiosilence in de Hall of Fame. De officiële ouverture is op zaterdag 2 juni in wijkcentrum De Poorten. Van 14.00 uur tot 17.30 uur zijn er optredens van acts die je de sfeer en variatie van de Muziekmarathon laten proeven. Denk hierbij aan Hind Hakki met koor Des Unique, harpiste Michelle Sweegers en Farah Lintelo. Daarnaast brengen Sas Bouma en Anouk Kamp een duet ten gehore.

Het eerste weekend van de Tilburgse Muziekmarathon staat natuurlijk ook in het teken van het Festival van het Levenslied. Daarnaast treden leerlingen van gitaarpraktijk Nedim Suta zaterdagmiddag op in Bibliotheek Heyhoef. ’s Avonds nemen Wessel Maas en Joosje Jochems je mee tijdens ‘Love is in the air’: een muzikale wandeling door de stad. ‘Dub Sessions’ biedt zaterdagavond de dikste dubs, roots en reggae in de Hall of Fame, dat zondagmiddag het decor is van een hardcore middag met de Noorse band Ondt Blod.

Ben je benieuwd geworden naar het volledige programma van de Tilburgse Muziekmarathon? Of wil je meer weten over het initiatief? Neem dan snel een kijkje op de website.