Tweede editie Woonsalon trekt ruim 1250 bezoekers

Zo’n 1250 mensen bezochten gisteren in de Koepelhal de Woonsalon. Tijdens de beurs startte de verkoop van  de Lourdeskade (Piushaven), de 3e fase Hoge Hoek (Berkel-Enschot), de 2e fase van RooiHarten (achter het missiehuis Bredaseweg) en een project met starterswoningen in Biest-Houtakker. Deze vier primeurs trokken extra veel belangstellenden. Dat gold ook voor het project Dongedal in de Reeshof, waarvan gisteren de verkoop van de 2e fase startte.

Projectontwikkelaar Komar peilde op de beurs de belangstelling voor het project Manhattan Tilburg; een woontoren van minimaal 50 meter op de hoek Spoorlaan/Magazijnstraat. Ontwikkelaar Jos Zoontjes (Komar): ‘Eind van het jaar start de verkoop, maar we wilden van de gelegenheid gebruik maken om de interesse te peilen. Die was vandaag groter dan we hadden verwacht”.  Van der Weegen gaf tijdens de beurs een korting op beurskavels in diverse dorpen die kon oplopen tot maximaal 22.000 euro. Ook daarvoor waren diverse belangstellenden. De korting geldt overigens nog tot 1 november a.s.

Het mooie weer kostte de organisatie ongetwijfeld wat bezoekers; vorig jaar bezochten 1400 mensen de beurs. Toch is organisator TilburgWoont tevreden over de opkomst. Daniëlle Geubbels: “We merken echt dat de markt aantrekt. Enerzijds aan het deelnemersveld: alle ontwikkelaars van Tilburg waren vandaag aanwezig met hun projecten. Anderzijds merken we ook dat mensen zich serieuzer oriënteren, omdat ze net hun huis verkocht hebben. Dat hoorden we vorig jaar toch een stuk minder vaak”.

De beurs werd georganiseerd door TilburgWoont; een website waar alle nieuwbouwprojecten en kavelverkopers uit de regio hun aanbod presenteren. Vanwege het succes krijgt De Woonsalon in 2015 zeker een vervolg. Dan vindt de beurs plaats in het najaar.