Tweede expositie De Nieuwe Vincent

Kunstpodium T

Tien jonge kunstenaars van (bijna) dertien jaar oud exposeren hun werk in oktober in Kunstpodium T (Tilburg). Maandenlang hebben ze hun tekentalent ontwikkeld samen met kunstenaars en nu is het tijd om het eindresultaat aan een breed publiek te laten zien. De expositie De Nieuwe Vincent loopt van 2 tot en met 12 oktober.

Kunstpodium T en Vincents Tekenlokaal organiseerden De Nieuwe Vincent voor de tweede keer. In 2013 was dit programma een groot succes, vandaar dat een tweede editie is gestart. Op 13 jarige leeftijd kwam Vincent van Gogh naar Tilburg. Hij kreeg er zijn eerste tekenles van een bekende kunstenaar. Dit vormt de aanleiding om jaarlijks op zoek te gaan naar een nieuwe, jonge Vincent van Gogh. De training bestaat uit een intensieve begeleiding van hun tekentalent, inspiratie opdoen in de ateliers van kunstenaars, werk maken in de kunstacademie St Joost in Breda, een workshop in Museum De Pont en het zien van echte Van Goghs in het Kröller Möller Museum. Gaandeweg groeide van elke Nieuwe Vincent een portfolio dat ze graag aan iedereen laten zien in een volwaardige expositie.

Van 2 t/m12 oktober 2014 is iedereen welkom om te komen kijken in Kunstpodium T.

De Nieuwe Vincent
Het programma De Nieuwe Vincent is gericht op de ontwikkeling van jong talent. Op de plek van de school van de 13-jarige Van Gogh staat nu Vincents Tekenlokaal, een 19e eeuws klaslokaal naast een 21e eeuws tekenlokaal met moderne tekencomputers. Hier gaat het om het ontwikkelen van tekentalent. Kunstpodium T is een instelling die zich ook enorm inzet voor het ontwikkelen van talent van jonge kunstenaars, vaak gekoppeld aan een reeds gevestigde kunstenaar in het Leerling/Meester project. Beginnende kunstenaars krijgen hier een podium om te experimenteren en te exposeren. De twee instellingen bundelden hun krachten om jong tekentalent vroeg op te sporen en te stimuleren.

In 2015 werken de twee instellingen weer nauw samen: De Nieuwe Vincent wordt dan in het kader van het Van Goghjaar Brabant-breed uitgerold. Schoolklassen en individuen in heel Brabant kunnen dan deelnemen in deze zoektocht naar talent. Meer hierover is al te vinden op www.denieuwevincent.nl,  www.kunstpodium-t.com of www.vincentstekenlokaal.nl

Vincent

Expositie De Nieuwe Vincent
Kunstpodium T, Noordstraat 105, 5038 EH Tilburg van 2 t/m 12 oktober 2014
Opening donderdag 2 oktober vanaf 19.00 uur
Open op donderdag t/m zondag van 13.00 tot 18.00 uur
Vrij entree