Tweede ster (KVO) voor Winkelcentrum Eikenbosch Berkel-Enschot

Wethouder Erik de Ridder aanwezig bij de certificaatuitreiking.

BERKEL-ENSCHOT: De winkeliersvereniging van winkelcentrum Eikenbosch ontvangt 06 maart aanstaande een tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De samenwerkende organisaties krijgen dit certificaat omdat ze zich naast hun eerdere afspraken voor de eerste ster nu ook inzetten voor de omgeving rondom het winkelgebied. De uitreiking vindt om 20.30 uur plaats in cultureelcentrum De Schalm, nabij het winkelcentrum Eikenbosch. Wethouder de Ridder van de gemeente Tilburg zal daarbij aanwezig zijn.

De ster, die wordt uitgereikt door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, geeft aan dat ondernemers, gemeente, brandweer en politie samen structurele maatregelen nemen om de veiligheid in het winkelcentrum te vergroten. En met succes: “Het is duidelijk te zien, dat de publieke partijen samen met de ondernemers hard gewerkt hebben aan de veiligheid en de overlast in en rondom het winkelcentrum Eikenbosch”, aldus Ton Meuwissen, procesbegeleider van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

“De onveiligheidsgevoelens bij de ondernemers zijn vrijwel nihil, terwijl de overlast van groepen personen, vernieling en vervuiling behoorlijk zijn afgenomen. Ook zie je duidelijk, dat in het openbare gebied het toezicht, verlichting en schoonmaak sterk zijn verbeterd.”

Het veiligheidscertificaat is de kroon op het werk van alle betrokken partijen, die er tezamen hard aan hebben gewerkt. Een resultaat om trots op te zijn, aldus Mariëlle van Hamond van Kapper & Co, een van de initiators namens de winkeliersvereniging.

De uitreiking zal geschieden door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.