TypischTilburg Kalender wordt op 11-12-13 gelanceerd

Meld je nu gratis aan op www.typischtilburg.nl

Op woensdag 11 december wordt de nieuwe TypischTiburg kalender 2014 gepresenteerd in Café Brasserie Dudok. De TypischTilburg Kalender is een glossy jaarkalender met unieke modellen uit de gemeente Tilburg. Het thema van dit jaar is Nostalgie.

De typisch Tilburgse modellen die in de kalender staan, wonnen een modellenwedstrijd waaraan 96 mensen deelnamen. De opbrengst gaat naar het Inloophuis Midden Brabant.


Gratis toegang

De kalenderpresentatie op 11 december in Café Brasserie Dudok, Veemarktstraat 33, is gratis toegankelijk en start om 19.30 uur. Het wordt een feestelijke aangelegenheid waarbij de winnende kalendermodellen zich aan het publiek presenteren. Tijdens deze avond zullen de kalenderfoto’s op groot formaat geveild worden. De opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan het Inloophuis Midden Brabant. De muziek wordt deze avond verzorgd door DJ Daniel Caneta.

Wie deze kostenloze bijeenkomst bij wil wonen, kan zich van aanmelden op www.typischtilburg.nl.

 

Modellenwedstrijd
De TypischTilburg Kalender is gekoppeld aan een jaarlijkse modellenwedstrijd op het Tilburg Hap Stap festival: de TypischTilburg Modellenwedstrijd. Dit is een wedstrijd tussen Tilburgse modellen voor een plekje op de TypischTilburg Kalender. 96 ‘typisch’ Tilburgse mensen hebben zich dit jaar via deze website aangemeld voor de TypischTilburg Modellenwedstrijd. Tijdens de online stemronde zijn er meer dan 100.000 stemmen op de modellen uitgebracht. Van de ruim 100 deelnemers mochten er echter slechts 40 door naar de vakjuryronde. Tijdens deze vakjuryronden zijn er door de jury 12 winnaars geselecteerd, waarmee de TypischTilburg kalender gemaakt is.

Fotografie
De foto’s voor alweer de negende editie van de TypischTilburg kalender zijn gemaakt door Nol Havens en Bram Delmee. Deze topfotografen maakten twaalf spetterende fotosessies op Tilburgse lokaties. Nol Havens is bij het grote publiek bekend als zanger van VOF de Kunst. Maar naast zijn passie voor muziek is Havens sinds 2005 ook professioneel fotograaf. Bram Delmee werd opgeleid door René Wouters en startte in 1996 zijn eigen fotostudio.

 

Gratis verkrijgbaar
De TypischTilburg kalender vanaf vrijdag 13 december gratis verkrijgbaar op een groot aantal plekken in Tilburg. Alle distributiepunten zijn binnenkort te vinden op de www.typischtilburg.nl.

Goed doel
Aan de kalender werkten meer dan 50 mensen volledig vrijwillig mee. Alle opbrengsten van de veiling komen ten goede aan het Inloophuis midden Brabant. Het Inloophuis is een ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten, waar zij vrijblijvend binnen kunnen lopen voor een praatje, informatie of deelname aan diverse actitiveiten.

Over de stichting TypischTilburg
De Stichting TypischTilburg is opgericht de stad nadrukkelijk op de kaart te zetten. De stichting wil mooie momenten aan de Tilburgers geven én financieel bijdragen aan regionale goede doelen. Naast de modellenwedstrijd en de kalender organiseerde de stichting dit jaar ook de spinmarathon TilburgSpint. Kijk voor meer informatie over de Stichting TypischTilburg op www.typischtilburg.nl.