Uiteten of haal het restaurant in huis: 13x heerlijke kerstmenu’s in Tilburg!

Kerst! Veel mensen vinden het fantastisch, andere mensen levert het gigantisch veel stress op. Boodschappen doen in de gigantisch drukke supermarkten, urenlang in de keuken staan en dan nog maar afwachten of je gerechten lukken of mislukken. En dan moet het je tafelgasten nog smaken ook. Ja mensen, kerst kan nogal een gedoe zijn. Gelukkig mag de horeca na twee ellendige jaren waarin ze tijdens kerst gesloten waren weer los. Wij zetten daarom (0)13 fantastische kerstmenu’s voor je op een rijtje.

Sommige restaurants presenteren een heerlijk kerstmenu in hun andere restaurant, andere zaken kiezen ervoor om dicht te gaan en kerstmenu’s voor thuis te maken. Wij combineren het beste van deze werelden in dit artikel.

Kerstmenu’s Tilburg

Lunchen of dineren tijdens kerst in de Armhoefse Akkers: Restaurant Te Koop In Tilburg

Wie weleens bij Restaurant Te Koop In Tilburg is gaan eten, weet dat je er fantastisch kunt lunchen en dineren. Ook tijdens kerst pakken ze drie dagen lang uit. Ze presenteren zowel een kerstlunch als -diner. Je kiest zelf of je voor drie, vier, vijf, zes of zelfs zeven gangen gaat. Uiteraard is het ook mogelijk om een fantastisch bijpassend wijnarrangement bij de gerechten te laten schenken. Op het kerstmenu vind je fantastische gerechten. Van geschroeide tonijn tot snoekbaars, van duif tot hert en van zeewolf tot eendenpoot. Je kunt genieten van een kerstlunch vanaf €49,- en dineren vanaf €59,-.

Haal Restaurant Pulcinos in huis met een vier- of vijfgangenmenu voor thuis

Eigenaar Thomas Derks van Pulcinos kiest er bewust voor om niet open te gaan tijdens kerst. Hij gunt zijn personeel ook tijd met familie. Daarom gaan ze aan de slag met het maken van heerlijke menu’s voor thuis. Restaurant Pulcinos doet de voorbereidingen, jij hoeft de gerechten thuis alleen nog maar (met ondersteuning van een instructievideo) af te maken. Restaurant Pulcinos heeft twee kerstboxen voor thuis: een viergangenmenu met vooraf een amuse en achteraf een friandise voor €49,50 of een vijfgangenmenu met vooraf een amuse en achteraf een friandise voor €56,50. Het menu ziet er heerlijk uit. Zo staat er een voorgerechtje met buikspek en gamba op, kies je als hoofdgerecht bijvoorbeeld tussen eendenborst of doradefilet met kreeftensaus en heb je als dessert de keuze uit zoet, kaas of allebei. Wil jij het kerstmenu bestellen of meer informatie? Bestel dan voor 20 december via info@pulcinos.nl of stuur een appje naar 013-2045111.

Jubileum thuismenu van De Houtloods

De Houtloods staat uiteraard bekend als een van de beste restaurants in Tilburg. Na het succes van de afgelopen jaren, kiezen ze er ook dit jaar voor om tijdens kerst en oud & nieuw kerstmenu’s voor thuis te maken. Dit doen ze alweer voor de vijfde keer en dus geniet je dit jaar tijdens de jubileumeditie thuis van een tafel vol culinaire gerechten. De keukenbrigade van De Houtloods treft de voorbereidingen en jij hoeft de gerechten enkel thuis af te maken met behulp van instructies en video’s. Zo maak je er net zulke plaatjes van als de koks in het restaurant. Voor een vijfgangen thuismenu betaal je €59,50. Ook is het mogelijk om bijpassende wijnen te bestellen en hebben ze voor hele gezelschappen speciale all-in boxen. Het menu is in ieder geval om van te watertanden.

Rosalie steekt het vuur aan tijdens kerst

Ken jij Rosalie aan de Korte Heuvel al? Bij deze schitterende horecazaak koken ze middenin de zaak op open vuur de lekkerste gerechten. Tijdens kerst pakt chef-kok Thom uit met een feestelijk vijfgangendiner met hapjes en brood vooraf. Dit menu wordt op alle kerstdagen geserveerd, maar let op: de reserveringen gaan hard. Op het menu vind je onder andere gerookte heilbot, eendenborst uit de rookkast, beef wellington en veel meer. Een vijfgangenmenu inclusief hapjes en brood vooraf kost €62,50 per persoon. Voor de kids hebben ze een speciaal kindermenu en voor vegetariërs zorgt Rosalie voor een passend alternatief.

Brunchen, borrelen en dineren bij Stadsbrouwerij 013

Met liefde en passie voor bier én eten heeft de chef-kok van Stadsbrouwerij 013 samen met de zytholoog een fantastisch kerstmenu samengesteld. Verwacht smakelijke verrassingen, zonder er zelf iets voor te doen. Gewoon lekker achterover leunen en genieten: dat is het enige dit jaar. Als diner serveert Stadsbrouwerij 013 een viergangenmenu + amuse voor €52,50 per persoon. Dit menu is ook geheel vegetarisch mogelijk en uiteraard kun je er een bijpassend bierarrangement bij bestellen. Naast het diner kun je ook gezellig komen brunchen (vier gangen) of borrelen bij Stadsbrouwerij 013 tijdens kerst.

Eethuis Twintig trakteert tijdens kerst

Eethuis Twintig aan de Piushaven is uiteraard erg blij dat ze jou weer mogen ontvangen tijdens kerst. Op kerstavond beginnen ze feestelijk en trakteren ze je op een extra gang als je komt dineren. Reserveer je voor het driegangenmenu (€42,50), dan krijg je er een vierde gang gratis bij. Reserveer je voor een viergangenmenu (€52,50), krijg je een vijfde gang cadeau. Op Eerste en Tweede Kerstdag serveren ze als lunch een viergangenlunch voor €49,50 per persoon. Liever dineren? Dat kan op beide kerstdagen voor €65,-. Je geniet dan van een heerlijk vijfgangenmenu. Reserveer snel je tafel want voor je het weet, ben je te laat.

Peerkes Hoeve in de Reeshof serveert uitgebreid vijfgangenmenu

Tijdens kerst serveert Peerkes Hoeve in de Reeshof een uitgebreid vijfgangenmenu. Dit heerlijke menu kost €57,50 per persoon en optioneel kun je er een wijnarrangement voor €30,- bijbestellen. Dan geniet je iedere gang van een heerlijke bijpassende wijn. Op het menu vind je heerlijke bereidingen. Denk aan een bavarois van kreeft, dun gesneden rauwe coquille, hertenrugfilet en veel meer.

Combineer je kerstmenu met een potje Jeu de Boules of Prison Island bij NondeJeu

Lekker eten & drinken en samen spelletjes spelen. Dat is kerst! Bij NondeJeu aan het Pieter Vreedeplein kun je dit perfect combineren. Zo serveren ze een driegangen kerstmenu voor €34,50 per persoon. Op het menu staan onder andere tonijn tataki, buikspek, hert, kalfsoester, kabeljauw, tiramisu en veel meer. Ook kun je van tevoren of aansluitend een uurtje Jeu de Boules spelen of Prison Island ontdekken. Zo combineer jij je diner met een leuke activiteit voor je hele familie of vriendengroep. Wel zo leuk!

Volledig plantaardig kerstdiner bij Focus Foodbar

Misschien staat kerst bij veel mensen bekend als feest waarin we veel vlees en vis eten. Onnodig. Want je kunt ook fantastisch plantaardig eten. Dat gaat Focus Foodbar op Tweede Kerstdag aan jou bewijzen. Ze serveren dan namelijk een volledig plantaardig viergangenmenu. De eerste zitting duurt van 17:00 – 19:30 en de tweede zitting vindt tussen 20:00 – 22:30 uur plaats. Ben jij benieuwd naar het menu of wil jij reserveren?

Middenin de prachtige natuur genieten van een kerstdiner bij Villa Vredelust

Villa Vredelust is een prachtige horecazaak middenin de Tilburgse natuur. Met de honderden vogeltjeslampjes in de zaak heeft Villa Vredelust het hele jaar al een ‘kerstige’ sfeer. Maar tijdens kerst pakken ze extra uit. Zo serveren ze een viergangen keuzemenu inclusief bubbels, amuse, brood en frietjes voor €69,-. Optioneel kun je een wijnarrangement voor €23,50 bij bestellen. Op het kerstmenu staat voor ieder wat wils en voor de kids hebben ze een kindermenu. Mooier gaat de kerst niet worden dan in deze prachtige horecazaak met zicht op de Tilburgse natuur. Nu nog hopen op een witte kerst.

Genieten op Kerstavond of Tweede Kerstdag bij ’t Elfde Gebod

’t Elfde Gebod is één van de oudste eetcafés in de stad en pakt tijdens Kerstavond en Tweede Kerstdag uit met een viergangen kerstdiner. Bij een zaak die nostalgie uitstraalt, hoort natuurlijk een menu dat je helemaal in de kerstsferen brengt. Dat gaat de keukenbrigade zeker lukken. Zo staan er diverse klassiekers op het kerstmenu. Denk aan gerookte eendenborst filet, zalmfilet en croûte en hertenbiefstuk. Maar eigenlijk staat er voor ieder wel wat wils op. Voor het viergangendiner betaal je €49,95 per persoon. Optioneel kun je er een bier- of wijnarrangement bij bestellen voor €19,95 per persoon.

Gastrobar RIX pakt drie dagen lang uit met kerstlunch- en diner

Geen boodschappenstress en aangebrande champignons met kerst dit jaar. Gastrobar RIX pakt namelijk op alle kerstdagen uit. Op Kerstavond, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag serveren ze een heerlijk zesgangendiner (plus amuse en friandise) voor €79,- per persoon. Liever lunchen? Dat kan op Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag. Dan serveert Gastrobar RIX een viergangen kerstlunch (plus amuse en friandise) voor €59,- per persoon. Je kunt reserveren door een mailtje te sturen naar reserveren@rix-tilburg.nl. Met dieetwensen wordt uiteraard rekening gehouden.

Viergangenkeuzemenu bij Brunch & Borrelbar Zjuu in het Leijpark

Uiteraard pakt Brunch & Borrelbar Zjuu ook uit tijdens kerst. Op Eerste en Tweede Kerstdag serveren ze zowel in de middag als in de avond een viergangenkeuzemenu. Wil je ’s middags aanschuiven? Dan ga je rond 12:45 uur aan tafel. Liever ’s avonds dineren? Dan ben je om 18:00 uur welkom. Voor een viergangenmenu met voor ieder wat wils op de kaart betaal je €49,50 per persoon. Ook voor de kinderen wordt een speciaal menu geserveerd. Tip: combineer je kerstdiner bij Zjuu met een gezellige (familie)wandeling in het Leijpark.

Meer kerstmenu’s in Tilburg

Er zijn uiteraard nog meer restaurants met een kerstmenu.

 • De Nieuwe Vorst: serveert op 22 december een driegangenmenu inclusief een biertje, wijntje of fris voor €19,95
 • Eetkamer Goirle: kerst voor thuis keuzemenu voor €64,50
 • VINE Wine & Dine: borrel, kerstlunch en diner vanaf €79,- per persoon
 • De Harmonie: kerstlunch met livemuziek voor €52,50
 • Kok Verhoeven: kerstmenu voor thuis voor €64,50
 • Hofstede de Blaak: zowel een lunch (vijf gangen) als diner (zes of zeven gangen)
 • Auberge du Bonheur: viergangen lunch of zesgangen diner
 • Bruin Kafee: kerst fondue op Tweede Kerstdag
 • Hooked: Kerstavond en Tweede Kerstdag geopend vanaf 14:00 uur. Reserveren via 013-8221893
 • De Belinda: alle dagen geopend
 • Restaurant RAK: tijdens kerst alle dagen geopend. Reserveren kan via 013-2036610.
 • Jaxx Marina: serveert naast het a la carte menu verschillende kerstspecials.

Heb jij een horecazaak met een kerstmenu? En sta je nog niet in dit overzicht? Mail dan naar info@tilburg.com. Dan laten wij je weten wat de mogelijkheden zijn om jouw kerstmenu te promoten.