Nieuws

het witte kasteel
Let op! Dit artikel is al 33 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Uit eten op unieke plek in de regio: Cookaholics opent pop-up restaurant op landgoed Het Witte Kasteel

Evenementenlocatie Het Witte Kasteel en culinair cateringbedrijf Cookaholics slaan de handen ineen. Het Witte Kasteel opent in de weekenden van juni de deuren voor een pop-up restaurant in samenwerking met Cookaholics.

Normaal gesproken verzorgt het landgoed bruiloften, verjaardagen en bedrijfsevenementen in en rondom het kasteel. Door de coronacrisis zijn evenementen uitgesteld en daardoor moesten Het Witte Kasteel en Cookaholics zoeken naar een andere manier om mensen te verblijden met hun passie. Nu de overheidssancties worden versoepeld, mag het kasteel weer open en dus is dat een reden om een nieuw concept op het landgoed te lanceren.

Pop-up restaurant

“Een droom komt uit,” vertelt Steffan Oerlemans, eigenaar van Cookaholics. “Door de crisis hebben we geen catering klussen, maar we hebben wel de unieke kans om op één van de mooiste locaties van Nederland een prachtig pop-up restaurant te bouwen. We gaan werken met een vast culinair maandmenu bestaande uit drie amuses, vier gangen en koffie met friandises. Dit diner bieden we aan voor de feestelijke prijs van €42,50 per persoon. We bestaan dit jaar 10 jaar en dat willen we niet helemaal aan ons voorbij laten gaan. Uiteraard houden we ook rekening met dieetwensen.”

“Bij goed weer mogen de gasten plaatsnemen op de binnenplaats van waaruit ze een prachtig uitzicht hebben op de grachten, kasteeltuin en het kasteel. Mocht het slecht weer zijn, zullen de gasten in het kasteel kunnen dineren,” vertelt Mittchell Poeder van het Witte Kasteel. Hij zal fungeren als gastheer tijdens het diner zoals hij ook doet bij evenementen die op het landgoed worden georganiseerd.

Regionale partners en producten

Uniek aan de samenwerking is dat er alleen maar gewerkt wordt met regionale partners en producten. Veel van de kruiden en groenten komen bijvoorbeeld uit de moestuin van het Witte Kasteel. Zo is het dessert gemaakt van rabarber, aardbei en citroenmelisse, allen afkomstig uit de kasteeltuin. Deze tuin wordt al jaren beheerd door een team van vrijwilligers uit Loon op Zand.

Voor het pop-up restaurant zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag zijn 30 stoelen per dag beschikbaar. De gasten worden ontvangen waarbij rekening wordt gehouden met de laatste RIVM maatregelen. Reserveren kan via de website van Het Witte Kasteel en Cookaholics.

Reageer op dit bericht