Het Euregio Jeugdorkest speelt voor de Koning op Koningsdag

Uitgelicht: Wereld 2 - Groots welkom met het Euregio Jeugdorkest

Er steeg een gejuich op in de gelederen van het EJO, toen ze te horen kregen dat zij op 27 april -Koningsdag- de koninklijke familie zouden verwelkomen met hun muziek! Het Euregio Jeugdorkest speelt op Koningsdag bij het grootse welkom in Wereld 2 op het Burgemeester Stekelenburgplein en ’s avonds het concert voor gedecoreerden in Concertzaal Tilburg.

Wereld 2 – Groots welkom

Met bijzondere klassieke muziek geeft het orkest de koninklijke familie een koninklijk welkom in Tilburg. Vervolgens zal het EJO de koningsdag-tune inzetten, waar nu al druk voor gerepeteerd wordt. Vervolgens begeleidt het orkest 77 koren bij het zingen van het lied wat speciaal voor de koning is geschreven en de start geeft van het muzikale lint dat uiteindelijk op het Piusplein de finale gaat opleveren.

EJO – Euregio Jeugdorkest

Het Euregio Jeugdorkest bestaat uit musici tussen de 14 en 24 jaar, afkomstig uit Nederland en België. Het orkest o.l.v. Hans Casteleyn won in 2013 de eerste prijs tijdens het Summa Cum Laude Youth Music Festival in Wenen en maakte in 2015 het debuut in het Concertgebouw in Amsterdam.

In 2017 is het EJO uitgenodigd om te spelen voor de Koning en Koningin der Nederlanden tijdens hun bezoek aan Tilburg op Koningsdag. De standplaats van het orkest is Tilburg.

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg: