Uitkijktoren ‘De Nieuwe Herdgang’ in Moerenburg is geopend! Ga jij genieten van het uitzicht?

uitkijktoren-de-nieuwe-herdgang-moerenburg-tilburg

Uitkijktoren ‘De Nieuwe Herdgang’ in Moerenburg is geopend voor bezoekers. Vanaf de toren kijk je over het natuurgebied Moerenburg en Koningshoeven. Leuke tip dus om tijdens de lockdown lekker te gaan wandelen.

Uitzicht

Vanuit de maar liefst 25 meter hoge uitkijktoren kijk je uit over het prachtige natuurgebied Moerenburg en Koningshoeven. De uitkijktoren is zelfs te beklimmen met flinke wind. De twee trappen omhoog zijn zo gebouwd dat ze de krachten van buitenaf kunnen opvangen.

Landschapspark Moerenburg-Koningshoeven vormt de poort tot het Groene Woud en verbindt zo de stad met het omliggende Brabantse landschap. De gemeente heeft eraan gewerkt om het gebied aantrekkelijker te maken voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars.

Toegang

De toegang is 1,50 euro. Dit kan via pin betaald worden. De uitkijktoren is toegankelijk via een tourniquet. Er geldt een maximum van 30 personen op de toren, zodat iedereen in alle rust kan genieten. Vanwege de coronamaatregelen geldt er tijdelijk een verplichte looprichting. En natuurlijk houden we ook hier anderhalve meter afstand van elkaar. Na zonsondergang is de toren afgesloten.

toren-de-nieuwe-herdgang-moerenburg-tilburg

Locatie

De Nieuwe Herdgang ligt opgesloten tussen de snelwegen A65 en A58, ter hoogte van knooppunt De Baars. Vanuit het centrum van Tilburg fiets je er in een klein kwartiertje naartoe. Te voet geniet je zo’n drie kwartier van een mooie wandeling langs natuurgebied Moerenburg en het Wilheminakanaal. Voor een routebeschrijving klik onderstaande routekaart.