Uitreiking dichtbundel Loes Westgeest

Loes Westgeest, winnares van de schrijfwedstrijd tijdens de Boekenweek, krijgt op vrijdag 7 oktober in Bibliotheek Berkel-Enschot het eerste exemplaar van haar dichtbundel uitgereikt.

Jack van der Sanden zal het eerste exemplaar aan Loes overhandigen. Van der Sanden zit in de Dorpsraad Berkel-Enschot met de portefeuille Cultuur en is voorzitter van Platform Cultuur Berkel-Enschot. Vervolgens zal Loes haar boeken verkopen en signeren.

Schrijfwedstrijd
Loes Westgeest won de schrijfwedstrijd van Bibliotheek Midden-Brabant. Aan de hand van het thema ‘Geschreven portretten’ kon iedereen zijn of haar levensverhaal op een creatieve manier presenteren. Het beste verhaal kwam van Loes Westgeest uit Berkel-Enschot. In verschillende gedichten schrijf zij haar levensverhaal op.

De jury omschreef haar werk als volgt:
“Tussen de gedichten door geeft Loes een korte toelichting waardoor duidelijk is in welke context het verhaal geplaatst moet worden. De grootste kwaliteit van het verhaal is dat ze interessant schrijft over alledaagse dingen. De lezer blijft geboeid door de manier waarop ze stilstaat bij de gewone dingen in het leven. Op deze manier zie je als lezer het hele leven van de schrijfster voorbij trekken.”

Van niemand minder dan schrijver Tommy Wieringa ontving Loes Westgeest afgelopen voorjaar de prijs; een publicatie van haar dichtbundel 'Gedachten'. Sinds half september is de dichtbundel te bestellen bij o.a. uitgeverij Free Musketeers. Tevens neemt Bibliotheek Midden-Brabant vijf exemplaren op in de collectie.

Van de opbrengst zal Loes 10% aan de stichting Los Ninos schenken, een Nederlandse stichting die projecten opzet en ondersteunt in Guatemala. Los Ninos richt zich op educatie en het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de armste kinderen en hun families.

Datum: vrijdag 7 oktober
Locatie en tijd: Bibliotheek Berkel-Enschot, 16.00 uur
Kosten: gratis

Kijk op www.bibliotheekmb.nl voor meer informatie.

Bibliotheek Midden-Brabant… grenzeloos ontdekken