Uitverkocht charity dinner bij De Rooi Pannen

TILBURG – In de aula van de afdeling MBO Handel van De Rooi Pannen wordt donderdag 27 februari een charity dinner gehouden. Tijdens dit diner vindt een veiling plaats, waarvan de opbrengst tevens naar het goede doel gaat. Dit jaar is dat ‘Reeshof for Cancer’, een club die geld inzamelt voor kankerbestrijding. Alle 150 beschikbare kaarten voor de avond zijn inmiddels verkocht.

Bijzonder aan dit evenement is dat de organisatie in handen is van 21 derdejaars VMBO-leerlingen van het Tilburgse Beatrix College, onder leiding van drie MBO-leerlingen van de opleiding Evenementenorganisatie van De Rooi Pannen. Het charity dinner en de veiling zijn het slotstuk van het kennismakingsproject van de Beatrix-leerlingen met de opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen van De Rooi Pannen. Met gastlessen, opdrachten en projecten hebben de leerlingen de afgelopen zes weken naar deze finale toegewerkt.

VMBO-leerlingen van De Rooi Pannen gaan het diner verzorgen. Leerlingen van de MBO-opleiding Junior accountmanager hebben de afgelopen weken al hun commerciële talenten ingezet om zoveel mogelijk veilingstukken binnen te halen. En daarin zijn ze aardig geslaagd. Zo komen onder meer een luchtballonvaart,  theaterkaartjes, Heineken Experience-kaarten, wellness- en kappersbonnen onder de hamer. Tussen de gangen door worden de stukken geveild onder de enthousiaste leiding van veilingmeester Frank Sparidaens, docent bij De Rooi Pannen.

Aan het eind van de avond wordt de opbrengst bekendgemaakt en hopelijk kan dan een aardig bedrag overhandigd worden aan ‘Reeshof for Cancer’. De groep doet ook dit jaar weer mee aan de Roparun, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Doel van de Roparun is om geld op te halen voor de bestrijding van kanker. Het motto van de loopgroep is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”