Uitvinderswedstrijd 2015 voor basisscholen

In februari gaat voor alle basisscholen in Nederland De Uitvinderswedstrijd weer van start. Nieuw in de editie van 2015 is dat er vier verhalen zijn die leerlingen inspireren om zelf oplossingen te bedenken voor de hoofdrolspelers. Zo mogen de groep 5 leerlingen speelgoed maken van afval. Dat doen ze voor een Afrikaans jongetje die het speelgoed kan verkopen op de markt. In groep 8 wordt nagedacht hoe de directeur van het circus geholpen kan worden met een uitvinding.

Het doel van de Uitvinderswedstrijd is kinderen hun affiniteit met techniek en innovatie laten ontdekken. Volgens de organiserende Stichting De Uitvinders kan dat door ze in een belevingswereld te brengen, die past bij hun leeftijd. De verhalen van De Uitvinderswedstrijd zorgen voor deze beleving en inspireren de kinderen om op onderzoek uit te gaan, samen te werken en creatieve oplossingen te bedenken voor de hoofdrolspelers uit de verhalen.

_MG_3106

De uitvinderswedstrijd is bestemd voor basisschoolgroepen 5 tot en met 8. Ze kunnen hun uitvindingen tot en met 30 mei insturen. Scholen kunnen zich aanmelden via www.deuitvinders.com. Meedoen is voor hen gratis en de beste uitvinders mogen hun ontwerpen presenteren in de grote finale op 25 juni 2015.