Nieuws

Switch the Gym
Let op! Dit artikel is al 488 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Uniek sportschoolconcept Switch the Gym opent binnenkort haar deuren in de binnenstad

Goed nieuws voor iedereen die vanaf 1 juli weer wil gaan knallen in de sportschool. Switch the Gym, een gloednieuw sportschoolconcept, opent vanaf die datum haar deuren aan het Piusplein. De gym focust zich op resultaatgericht werken (aan de hand van data) en een persoonlijke aanpak. Wij waren benieuwd en namen alvast een kijkje!

Als je binnenkomt in het pand aan het Piusplein, krijg je al een totaal ander gevoel dan bij een ‘normale sportschool’. Een vrolijk gezicht ontvangt je bij de entree, de uitstraling is luxe en kleinschalig en er hangt en relaxte sfeer. “We willen het heel persoonlijk houden,” vertelt manager Mike. “We hanteren een maximum van 450 leden, omdat we iedereen bij naam en gezicht willen kennen.”

Het concept van Switch the Gym, valt eigenlijk precies tussen de normale sportscholen en personal training in. Mike: “Bij een normale sportschool betaal je een klein bedrag per maand, maar ontbreekt vaak de persoonlijke begeleiding en blijven resultaten uit. Bij een personal trainer betaal je heel veel geld, maar haal je snel resultaat. Switch the Gym is een stuk goedkoper dan een personal trainer, maar je krijgt veel persoonlijke begeleiding en we werken resultaatgericht.”

Maar hoe werkt dat dan precies?

Dat is natuurlijk de vraag! Wanneer je jezelf aanmeldt bij Switch the Gym, krijg je eerst een persoonlijke intake. Waar sta je nu? Wat zijn je doelen? “Wij vinden intrinsieke motivatie heel erg belangrijk. Je moet zelf ook je echt je doelen willen bereiken. Je betaalt bij ons een bepaald bedrag per maand en je lidmaatschap is maandelijks opzegbaar.”

Je kunt je bij Switch the Gym dagelijks inschrijven voor een tijdsblok (van een uur) om te komen sporten. Je traint samen met een groep, die zich hebben ingeschreven voor hetzelfde tijdsblok, onder begeleiding van een personal trainer. “De trainingen kun je het beste omschrijven als high intensity interval. Een combinatie tussen cardio en krachttraining. Hiermee behaal je voor elk doel een goede uitkomst.”

Switch the Gym

Technologie

Een ander zeer belangrijk onderdeel van Switch the Gym is de technologie die ze gebruiken. Je sport namelijk met een hartmonitor om, die onder andere jouw hartslagzone laat zien én het aantal calorieën dat je al hebt verbrand. Om voor jezelf en de personal trainer inzichtelijk te maken hoe hoog jouw hartslag zit (en hoe hard je dus aan het sporten bent), worden de gegevens op een scherm in de sportzaal getoond.

Mike: “Iedereen verschilt van elkaar. De een zit in de hoogste hartslagzone op een hardlooptempo van acht kilometer per uur, de ander bij 14 kilometer per uur.” Het fijne hieraan is dat iedereen het tempo aanhoudt wat geschikt is voor hem of haar. En de personal trainer kan iedereen aan de hand van de gegevens persoonlijk bijsturen.

SwitchApp

Maar dat is nog niet alles. Alle gegevens die door jouw hartmonitor worden verzameld tijdens een sportles, worden opgeslagen in jouw account op de SwitchApp. In deze app vind je al je gegevens terug, zoals: het verloop van je workout, het aantal calorieën dat je hebt verbrand én het aantal punten dat je hebt verdiend na een les. Dit aantal is afhankelijk van je hartslag tijdens de les en ligt meestal tussen de 100 en 180 punten. Mike: “Op die manier maak je de resultaten ook écht inzichtelijk voor mensen.” Switch adviseert om maandelijks 1300 punten te halen. “Het moet mensen stimuleren om terug te komen!”

Switch the Gym

Openingsactie

Denk jij nou: dit is echt dé sportschool voor mij? Maak dan eens een afspraak voor een rondleiding! Extra fijn: als je je vóór 1 juli nog inschrijft, ontvang je de eerste drie maanden 50% korting op je lidmaatschap. Dit betekent dat je drie maanden lang slechts €49,50 per maand betaalt, in plaats van €99,-. Voor dit bedrag mag je jezelf voor zoveel tijdsblokken inschrijven als je zelf wilt. De enige kosten die er dan nog bijkomen, zijn voor het huren of kopen van jouw persoonlijke hartmonitor.

Ook mogen wij een hele mooie prijs weggeven namens Switch the Gym. Je kunt namelijk een maand gratis sporten winnen plus een persoonlijke intake! Winnen? Dat kan door mee te doen aan deze prijsvraag.

Reageer op dit bericht