Nieuws

Shoesme Brandstore Tilburg
Let op! Dit artikel is al 939 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Unieke kinderschoenen & nieuwe winkels: een update van Shoesme Brandstore Tilburg

Het ligt dan misschien niet in het directe winkelgebied, maar de extra meters zijn het zeker waard: we hebben het over Shoesme Brandstore Tilburg. Sinds 2,5 jaar zit deze Tilburgse baby- en kinderschoenenzaak gevestigd in een prachtig industrieel pand aan de Trouwlaan. Vanuit hier zet het merk zich nationaal en internationaal steeds meer op de kaart. Zo opende Shoesme onlangs nieuwe winkels in Heusden en Breda én werd de collectie flink uitgebreid. Tijd voor een update!

Animal prints, bikerboots & metallic tinten

We kennen Shoesme natuurlijk als een baby- en kinderschoenenmerk van hoge kwaliteit: met de perfecte pasvorm door het gebruik van Shoesme leesten en zolen, hoogwaardige materialen en hippe designs. Maar wat de producten van het merk extra bijzonder maakt is het feit dat kinderen van uiteenlopende leeftijden niet zomaar over een kam worden geschoren: “per leeftijdscategorie wordt heel bewust gekeken naar de ontwikkelingsfase en de interesses van de kinderen, wat we vervolgens terug laten komen in de ontwerpen,” vertelt Evy van Hulten (marketing- en communicatiemanager). “Zo hebben we bijvoorbeeld soepele stapschoentjes voor baby’s, flexibele eerste loopschoenen voor peuters/kleuters en stevige sneakers en laarzen voor schoolkinderen.”

Naast het feit dat de schoenen goed voor de voetjes zijn, zijn ze ook zeker niet vervelend voor het oog: de animal printjes, leren bikerboots en metallic tinten vallen bij binnenkomst direct op. Het is haast jammer dat de schoenen niet in volwassen maten verkrijgbaar zijn!

Shoesme Brandstore Tilburg

Grote stappen

Shoesme is in 1999 opgericht door de Tilburgse Michiel Slaats en heeft sindsdien enorme stappen gezet. Zo liggen ze met verschillende collecties bij honderden retailers in Nederland, België, Duitsland en Engeland en hebben ze naast de winkel aan de Trouwlaan dit jaar twee nieuwe brandstores geopend: in Heusden en in Breda. Maar dat is niet de enige ontwikkeling de laatste tijd. Ook de collectie blijft groeien!

Zo is Shoesme zich bijvoorbeeld aan het focussen op een bredere doelgroep. Evy: “Dit doen we door schoenen in een gemiddelde prijsklasse te ontwikkelen, zonder concessies te doen op de kwaliteit.” Ideaal dus voor ouders met een kleinere portemonnee die toch kwalitatief goede schoenen voor hun kids willen. Daarnaast hebben ze slofjes toegevoegd aan de collectie, ontwikkelen ze zelf rugzakken (matchend bij schoenen) én kun je er tegenwoordig ook terecht voor hippe regenlaarzen van rubber en met een goed voetbed.

Shoesme Brandstore Tilburg

Shoesme Experience

Mocht je nu alvast een idee willen krijgen van de unieke collectie: Shoesme heeft ook een uitgebreide webshop. De baby- en kinderschoenen zijn verkrijgbaar in maat 17 t/m 35 en lopen uiteen van babyschoentjes tot vrolijke laarzen en stoere sneakers voor basisschoolleerlingen.

Naast de collectie is ook de winkel aan de Trouwlaan zelf een bezoekje waard. De industriële stijl, oude naaimachines en uitzicht op het Shoesme magazijn (Warehouse 38), zorgen samen voor een echte ‘Shoesme Experience’. Ook kun je hier van alles leren over de verschillende ontwikkelingsfases van kinderen, waar Shoesme de schoenen op heeft afgestemd. Daarnaast worden de voetjes van de kids zorgvuldig opgemeten en gaat Shoesme vervolgens samen met jou op zoek naar de juist de schoen. Genoeg reden dus om, bijvoorbeeld tijdens de herfstvakantie, een kijkje te nemen in de winkel!

Reageer op dit bericht