Professionele schilder werkt met Tilburgse jongeren aan ‘kunst met een boodschap’

Een kleurrijk gezelschap van organisaties slaat de handen ineen om een kunstwerk voor Tilburg Noord tot stand te brengen. Benieuwd naar deze unieke samenwerking? Lees dan snel verder!

Op uitnodiging van de Stedenband Tilburg-Matagalpa werken R-Newt, Wonen Breburg en de schildersvakopleiding/ROC samen aan tien meter ‘kunst met een boodschap’. Die boodschap gaat over klimaatrechtvaardigheid. ‘Klimaatactie’ is een van de Global Goals voor een eerlijke en duurzame wereld, waar ook in Tilburg aan wordt gewerkt. Een trainee van Milieudefensie werkte aan het plan en stelde deze vorm voor. Wonen Breburg omarmde het idee.

Manuel Alániz

Samen met schilder Manuel Alániz uit Nicaragua en met input van jongeren uit Tilburg-Noord en studenten van de schildersvakopleiding komt het ontwerp tot stand. De leerling-schilders helpen ook mee om de schildering te maken. Dit doen zij op panelen die Wonen Breburg straks in Tilburg-Noord een mooie plek gaat geven.

De schilders werken in de week van 20 november aan het project. Wethouder Grashoff is aankomende vrijdag om 12:30 uur aanwezig bij de afronding van het project en de onthulling van de panelen aan de Stappegoorweg 190.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit schilderproject kun je terecht op deze website!