Unique: “We zijn geen koppelbaas, we zijn werkgever”

unique

Als er één markt is die snel verandert, dan is het de banenmarkt wel. Ooit lagen de banen voor het oprapen, tijdens de crisis waren ze schaars en nu trekt de markt juist weer aan. Een goede ontwikkeling, vindt Tjeu Hamers van Unique. “We denken nu meer vanuit de kandidaat dan vanuit het bedrijf.”

Fotobijschrift: Het team van Unique van links naar rechts: Laura, Hanneke, Dennis, Cindy, Mariska, Madeleine, Janneke, Paul en Tjeu.

“De crisis was een pittige tijd, maar wel leerzaam,” vertelt de manager van de Tilburgse vestiging van Unique, “We zijn alerter geworden, innovatiever en weten nu beter hoe we met pijnpunten moeten omgaan.” Tjeu kan het weten. Sinds de elf jaar dat hij bij het uitzendbureau werkzaam is, heeft hij de pieken en dalen in de banen- en uitzendbranche van dichtbij meegemaakt. Nu viert Unique hoogtijdagen. “Wij bieden mensen de kans om de arbeidsmarkt op te gaan. We zijn geen koppelbaas, we willen een goede werkgever zijn.”

Persoonlijke doelen worden belangrijker

“Generaties veranderen, krijgen meer noten op de zang en worden kritischer. Naast het werk is het steeds belangrijker om ook persoonlijke doelen te behalen.” Unique steunt kandidaten daarin en helpt ontwikkelen. Bijvoorbeeld door cursussen voor sollicitanten. Tijdens een cursus leer je assertiever te worden, of hoe je jezelf beter kunt verkopen. Ook wordt er bij het zoeken naar een baan steeds meer gekeken naar wat een werkzoekende nou echt wil. Het bijscholen en opleiden van een kandidaat voor een specifieke functie hoort daar bijvoorbeeld bij.

Er zijn vooroordelen over de uitzendbranche, maar volgens Tjeu is het juist voordelig om als flexwerker aan de slag te gaan. Veel mensen denken dat je als uitzendkracht minder geld verdient of alleen voor een korte tijd aan de slag kunt, maar dat is volgens Tjeu onzin. “Je wordt gewoon ingeschaald volgens de cao, daardoor heb je hetzelfde salaris als collega’s die niet via een uitzendbureau werken.” Ook wordt vaak gedacht dat een uitzendfunctie voor de korte termijn is, maar ook in de uitzendbranche wordt gewoon gewerkt met vaste contracten.

unique tilburg
Tjeu Hamers, manager van Unique Tilburg.

Hypotheek voor flexwerkers

Waar Tjeu ontzettend trots op is, is een nieuwe en bijzondere dienst die Unique sinds kort aanbiedt: een hypotheek. Het is mogelijk om met een tijdelijk contract een hypotheek te krijgen. “Als je ingeschreven staat bij Unique, dan kun je een hypotheekscan aanvragen die drie maanden geldig is.” In de scan wordt berekend hoe groot de kans is dat je blijft werken, naar je ervaring en flexibiliteit. Zo kun je dus ook op zoek naar een koophuis zonder vast contract. “Een unieke mogelijkheid die goed past bij de persoonlijke doelen van veel kandidaten.”

Over Unique

Je vindt Unique Tilburg op de Spoorlaan in Tilburg, via www.unique.nl en op Facebook. Unique is specialist in bijvoorbeeld office, industrie en productie. In Tilburg en in de rest van Nederland. Jaarlijks doen we met de MKB-Marktmonitor uitgebreid onderzoek naar de behoeften van bedrijven en kandidaten.

Voor Unique staat de kandidaat centraal. Wil je meer weten over Unique? Ben je op zoek naar een baan? Of ben je flexwerker en wil je een eigen huis te kopen? Solliciteer dan bij Unique!