Update Mr. Morris: nieuwe take-away app, Insta-waardige gerechten en speciale juice-detox

Mr. Morris

Ze zitten inmiddels al weer twee jaar in het Tilburgse Dwaalgebied en zijn niet meer weg te denken: Mr. Morris. Het gezellige zaakje, waar je terecht kunt voor juices, koffie en een lekkere lunch, focust zich op een bewuste levensstijl. Met meer dan 20 kleurrijke juices, homemade chai latté, smoothiebowls en sandwiches, is het een plek waar je zéker geweest moet zijn. Wij spraken eigenaar Steef over alle recente ontwikkelingen.

‘Hoe is het de afgelopen periode bij jullie geweest?’ Het is een vraag die – als vanzelf – als eerste gesteld wordt. Want ook Mr. Morris heeft door de maatregelen rondom het coronavirus een aantal weken de deuren moeten sluiten. Steef: “Ik moet zeggen dat het best positief heeft uitgepakt. Eerst zijn we drie weken dicht geweest, maar daarna zijn we snel gestart met bezorging en take away. Een trend die nu nog steeds doorzet en ons ook heel veel nieuwe klanten heeft opgeleverd. Ook al kunnen klanten nu weer binnen bij ons terecht, veel mensen blijven afhalen of bestellen.”

Gloednieuwe app

Als reactie op het (nog steeds) groeiende aantal klanten die drankjes of een lunch komen afhalen, heeft Mr. Morris een app gelanceerd. Met deze app kun je jouw bestelling plaatsen en direct betalen. Je krijgt vervolgens een oldschool SMS wanneer je het op kunt komen halen. “Op deze manier voorkomen we dat mensen voor de deur gaan staan wachten, wat niet helemaal coronaproof is,” vertelt Steef. “Ook kunnen mensen die op de bovenverdieping een middagje aan het werken zijn via de app bestellen. Soms is het lastig om daar het overzicht te houden, waardoor dit een goede oplossing is.”

Je komt op de (web) app terecht door op de Take Away knop op de website te klikken. Loop je toevallig langs Mr. Morris? De QR-code hangt ook op het raam en stuurt je direct door naar de app.

Mr. Morris

Nieuwe dingen proberen

En wat zijn dan de gerechten of drankjes waarvoor mensen altijd terugkomen? Steef: “Wij hebben natuurlijk een super breed aanbod in juices, dat maakt ons uniek in Tilburg. Een van de favorieten is de ‘A lot of all’. Een signature juice bestaande uit broccoli, spinazie, avocado, komkommer, appel en citroen. Gezond en lekker fris door de citroen. Maar we staan ook echt bekend om onze smoothiebowls.” Goed om te weten: bij Mr. Morris wordt alles vers bereid en op bestelling gemaakt.

Ook vindt Steef het belangrijk om voorop te lopen in foodtrends en nieuwe dingen te proberen. “Zo hebben we sinds kort een hartige yoghurtbowl op de kaart staan, met onder andere komkommer, avocado en hartige granola. En we bieden ook al een tijdje Dalgona koffie aan: de Insta-hit van dit jaar.” En voor iedereen die niet bekend is met Dalgona: dit is een zoete, schuimende ijskoffie die Mr. Morris maakt op kokossojamelk (zie afbeelding hierboven).

Mr. Morris

Mr. Morris detox

Dan is er nog iets wat we jullie niet willen onthouden: de Mr. Morris detox. Voor één of meerdere dagen drink je alleen maar groente en fruit juices, waarmee je jouw lichaam ontgift en je organen reinigt. Mr. Morris biedt al een aantal jaren een detoxkuur aan en merkt dat het steeds populairder begint te worden. Zeker door de coronacrisis zijn mensen meer bezig met hun gezondheid.

“Wij bieden de juice-detox aan voor 1, 3 of 5 dagen. Het doel is om mensen bewuster te maken van wat je allemaal in je lichaam stopt, zodat je na de kuur een gezond eetpatroon vast kunt houden. Een kuur voor één dag is eigenlijk meer een vitamineboost. Bijvoorbeeld: je hebt een weekend niet zo goed voor jezelf gezorgd en wil je lichaam overspoelen met vitamines. Na een kuur van drie dagen begin je lange termijn resultaten te zien, maar bij vijf dagen is dat helemaal het geval. Dit raden we dan ook altijd aan.”

De kuur bestaat uit een wake-upshot als kickstart in de ochtend en daarna vijf verschillende sappen, verspreid over de dag. En de sappen zijn zorgvuldig samengesteld door een diëtiste. Wil je dit ook een keer proberen? Met de kortingscode ‘Tilburgcom10’ krijg je heel juli 10% korting!