Nieuws

bomen spoorpark
Let op! Dit artikel is al 288 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Update Spoorpark: 21 nieuwe bomen, meer schaduw en rooftop T-Huis in aanbouw

Op veler verzoek van bezoekers, wordt er deze week een hoop extra schaduw gecreëerd in het Spoorpark. Er zijn namelijk maar liefst 21 extra bomen geplant op diverse plekken in het park. Samen met de bomen die vorige maand al geplaatst werden (rondom het T-huis en Kempentoren), is het park weer wat meer aangekleed. 

Leuk feitje: de bomen zijn geplaatst door Brouwers Groenaannemers en zijn volledig gefinancierd vanuit het bomenfonds.

Bomen in het Spoorpark

De nieuwe bomen zijn dus verspreid over het park geplaatst. Zo werd er vlakbij het scouting gebouw een Prunus Avium (zoete kersenboom) geplaatst, bij het kleine bruggetje een viertal notenbomen en bij het berkenbos werden nog wat extra berkenbomen geplaatst.

Als kers op de taart zijn op het grote grasveld (bij het T-huis) een aantal flinke Hulsdonk bomen de grond in gegaan. Deze zijn nu al flink, maar worden de komende jaren nog een stuk groter. Op deze manier kan je op warme zomerdagen ook op het grasveld een schaduwplekje vinden!

Tijdelijk gesloten

Het Spoorpark is momenteel, in verband met de coronacrisis, tijdelijk gesloten voor bezoekers. Maar dat betekent niet dat er niet gewerkt wordt! Zo wordt het waterplein schoongemaakt, is er een ondergrondse slang aangelegd van het waterplein naar de vijver, is er veel onkruid verwijderd, zijn paden hersteld en werd het pas aangelegde regensysteem op het veld getest. En daar komen nu de 21 gloednieuwe bomen bij.

Maar ook op andere plekken in het park wordt hard gewerkt. Zo worden twee verhuurbare units op de camping afgemaakt, is het dakterras van het T-huis aangelegd en zijn ook de werkzaamheden bij BeweegR van start gegaan.

Reageer op dit bericht