Update uit de binnenstad: lunchzaakjes openen de deuren, groot ondergronds spellenplein en meer

update uit de binnenstad

Het is alweer een tijdje geleden dat we een update uit de binnenstad deden. Maar nu de bouwvak is begonnen en je waarschijnlijk wat meer tijd hebt, is het zeker de moeite waard om de stad te bezoeken. Blijf uiteraard de coronarichtlijnen in acht nemen en geniet van al het nieuws dat de binnenstad te bieden heeft. 

Foto: Jules van Iperen (gemaakt in 2019)

Ook niet onbelangrijk: check even de druktemeter van de binnenstad, voordat je die kant op gaat. wel zo handig!

Nieuwe zaakjes in het Dwaalgebied

In het Dwaalgebied openen in augustus twee nieuwe zaakjes. Zo opent Pulcinos in de Nieuwlandstraat. Dit wordt een heerlijk Tilburgs zaakje waar je een broodje of maaltijd kunt eten/afhalen en Tilburgse delicatessen kunt kopen. Eerder spraken we al met eigenaar Thomas Derks. Dit interview lees je hier.

Ook open in augustus: Brunchcafé Koppig in de Tuinstraat. Momenteel wordt er nog flink geklust in het pandje waar voorheen Café Ovide en nog daarvoor Mugs & Muffins zat. Vanaf midden/eind augustus kun je er terecht voor heerlijke brunchgerechten. Eerder spraken we met de Tilburgse zusjes die aan het roer staan van dit nieuwe brunchcafé. Dat interview kun je hier lezen.

NondeJeu opent dit weekend onder Pieter Vreedeplein

Voorheen zat de Men At Work er gevestigd en kon je er rondom carnaval carnavalsoutfits kopen, maar vanaf komend weekend opent NondeJeu haar deuren. Je kunt er jeu-de-boules spelen, verschillende spellen – waaronder Prison Island – spelen en met je vrienden genieten van verschillende bordspellen. Dat Prison Island wordt wel een trekpleister. Er zijn verschillende cellen nagebouwd waarin spellen te spelen zijn. Ook is er een horecagedeelte inclusief open keuken waar je kunt genieten van een lekker hapje en drankje.

Hoekpandjes Frederikstraat na de zomer bezet

De hoekpandjes in de Frederikstraat – het straatje dat het Pieter Vreedeplein met de Heuvelstraat verbindt – hebben binnekort een invulling. Eerder maakten we al bekend dat Dutch Homemade Macarons in het ene hoekpandje komt te zitten. Zij verkopen heerlijke macarons, lekkere koffies, ijs en veel meer.

Het Brabants Dagblad weet te melden dat het andere hoekpandje naar @Lulu’s gaat. Je kunt hier straks terecht voor bubble tea, stroopwafels en softijs bijvoorbeeld.

De KOOPman draait op volle touren

Ben je al bij De KOOPman in het voormalige Hudson’s Bay pand geweest? Gezien de vele tasjes van de zaak in het straatbeeld, lijkt het erop dat de Tilburgers blij zijn met deze winkel. Ze verkopen trendy kleding voor zowel dames en heren, voor een voordelige prijs. Ook zijn verschillende merken van Costes en The Sting bij De KOOPman te koop.

Eerste kattencafé van Tilburg opent in oktober

En dan is er ook nog een aankondiging. Zo opent Kattencafé de Spinnerij vanaf medio oktober in de Langestraat. Daarmee is De Spinnerij het eerste kattencafé in de stad. De eigenaresse hoopt om op dierendag – op 4 oktober – open te kunnen.

Vakantie vieren in Tilburg

Wedden dat er nog genoeg plekjes in Tilburg zijn die jij nog níet kent? Plekjes waar je kunt picknicken, zwemmen, varen, eten, sporten, drinken, wandelen, skeeleren en nog veel meer. We hebben de beste tips voor je verzameld om vakantie te vieren in eigen stad.