Update uit de binnenstad: winkelen op afspraak, horeca met to-go kraampjes en veel meer

Het zijn zware tijden voor winkeliers en horecazaken in de binnenstad van Tilburg. Maar achter de schermen wordt door verschillende partijen hard gewerkt om het alsnog mogelijk te maken om lokale ondernemers te steunen. Benieuwd hoe? Wij geven je vier tips hoe jij ook nu de binnenstad kunt bezoeken en de winkeliers en horeca kunt helpen.

#1: Online shoppen

Uiteraard is de boodschap vanuit de overheid nog steeds: blijf zoveel mogelijk thuis. Gelukkig kun jij bij verschillende winkels in Tilburg online bestellen. Steun dus vooral je lokale winkelier om ervoor te zorgen dat we in de toekomst – als deze crisis erop zit – nog steeds kunnen genieten van het gevarieerde winkelaanbod in onze binnenstad.

#2: Maak gebruik van de gratis bezorgservice (binnenkort wordt Goirle toegevoegd)

Sinds eind vorig jaar maakt de Tilburgse binnenstad gebruik van een gratis bezorgservice. Verschillende winkels zijn hierop aangesloten. De bezorgservice werkt als volgt: je bestelt bij één van de aangesloten winkeliers je producten en je pakketje wordt binnen Tilburg nog dezelfde dag door fietskoeriers bij je thuisbezorgd.

Leuk nieuws: vanaf 15 maart is het ook mogelijk om gebruik te maken van de gratis bezorgservice als je in Goirle woont. Je bestelling wordt dan de volgende dag door de fietskoeriers van Tour de Ville bij je thuisbezorgd.

#3: Click & collect en winkelen op afspraak

Momenteel is het bij Tilburgse winkels mogelijk om gebruik te maken van Click & Collect. Je bestelt vier uur van tevoren je producten en komt het op de afgesproken tijd bij de winkel ophalen.

Vanaf 2 maart is het ook mogelijk om privé te shoppen. Daarvoor kun je een afspraak maken bij je favoriete winkel in de binnenstad.

Wil je extra voordeel? Zorg dan dat je op de doordeweekse ochtenden jouw private shopping of afhaalmoment prikt, dan profiteer je ook van het goedkope parkeertarief in alle parkeergarages van €1,- per uur.

#4: Steun horeca tijdens je wandeling door de binnenstad

De horeca is nog steeds gesloten. Gelukkig kun je bij veel horecazaken genieten van afhaalmenu’s of heerlijke lekkernijen thuis laten bezorgen. Check hier het complete overzicht.

Ook kun je tijdens je stadswandeling door de binnenstad genieten van lekkers van de horeca. Zo hebben verschillende zaken een kraampje voor de deur waar ze drankjes en lekkernijen verkopen. Denk aan Lunchcafé Nieuwland, Anvers, Stadscafé Meesters, Steck013, Café ’t Elfde Gebod, The Cat’s Back, Stoffel en een aantal andere horecazaken.

Horeca steunen

We hopen natuurlijk met zijn allen dat de winkels en horeca snel weer openen. Tot die tijd kun je de horeca steunen door eten te bestellen en je merchandise van WeAr Tilburg te kopen. Winkels kun je steunen door gebruik te maken van een van bovenstaande tips.