Update van Wijnbar Cru: honderd wijnen en meer focus op foodpairing

wijnbar cru

Omliggende steden als Breda en ’s-Hertogenbosch hebben al een veel langere tijd meerdere wijnbarren in de stad, maar Tilburg bleef een hele poos achter. Gelukkig is daar verandering in gekomen en kan heel Tilburg genieten van prachtige wijnen bij Wijnbar Cru in het Tilburgse Dwaalgebied. Tijd voor een update van Wijnbar Cru.

Wijnbar Cru opende zo’n anderhalf jaar geleden haar deuren met aan het roer Nick en Thomas: twee wijnliefhebbers, ondernemers en tevens een liefdeskoppel. In september besloot Thomas om zijn deel over te dragen aan Marcella. Zij is overigens al veel langer verbonden aan de knusse wijnbar.

Nieuwe eigenaresse met passie voor het vak

Hoewel Marcella sinds kort mede-eigenaresse van de wijnbar is, kennen vaste gasten haar gezicht al veel langer. Ze staat vanaf begin dit jaar achter de bar. “Ik werk samen met Thomas ook nog bij De Rooi Pannen. Ik heb altijd in de horeca gewerkt en heb een passie voor gastvrijheid. Toen ik vertelde dat ik de horeca miste, stond ik binnen no-time bij Wijnbar Cru achter de bar.”

De intentie dat Marcella de boel zou overnemen, was er toen nog niet. “Ik vond het vooral heel erg leuk om te doen. Vrienden en familie zeiden ook altijd: de wijnbar past echt bij jou! Toen Thomas aangaf dat hij zichzelf meer op zijn andere werk wilde focussen, kwam het eigenlijk pas ter sprake dat ik zijn aandeel zou overnemen.”

Zo’n honderd wijnen en voor ieder wat wils

En dus kun je ook de komende tijd genieten van een prachtige variatie aan kwaliteitswijnen met verschillende prijsniveaus. “We hebben altijd zo’n honderd wijnen op de wijnkaart staan en ruim veertig per glas beschikbaar. We zorgen er altijd voor dat we een mooi en divers assortiment aan wijnen hebben die je niet zo snel ergens anders kunt drinken.”

Dit wil overigens niet zeggen dat je een echte wijnkenner moet zijn om bij Wijnbar Cru aan je trekken te komen. “Het publiek is heel divers, dat is erg leuk. Er komen echte wijnliefhebbers die aan de bar een mooi glas wijn drinken, maar we hebben ook vaak vriendengroepjes die ongedwongen komen borrelen met een smaakvol glas wijn. En mensen die hier komen met hun date. Die variatie maakt het super leuk.”

Marcella leerde veel van Nick over wijnen. “Hij weet echt veel over de wijnen die we schenken en is net als ik een enorme liefhebber. Ook door veel naar onze gasten te luisteren, weet ik nu heel goed hoe ik onze gasten moet adviseren. Ik weet welke wijnen bij iemands smaak passen.”

Meer focus op foodpairing

De komende tijd wil Wijnbar Cru zich meer focussen op bijpassende hapjes voor bij de wijnen. “We willen er eigenlijk voor zorgen dat onze gasten niet hoeven te vertrekken als ze trek krijgen. We hebben momenteel wel wat hapjes op de kaart staan, maar dat willen we de komende tijd gaan uitbreiden met bijvoorbeeld een lekkere bruschetta of een heerlijke carpaccio.”

“Ook hebben we een high wine. Dan krijg je vijf verschillende wijnen met per wijn een bijpassend hapje. En dan hebben we het niet over proefglaasjes, maar gewoon mooie volle glazen wijn. Sowieso schenken wij onze wijnen royaal uit.”

Voor iedere portemonnee

Wijnbar Cru is van woensdag tot en met zondag geopend. Op de kaart staan wijnen die je al vanaf €3,95 kan proeven. Zo kun je er mooie wijnen drinken voor ieder budget. Voor de voordeligste fles wijn betaal je €19,-. Voor de meest prestigieuze ben je echter €325,- kwijt. Ook goed om te weten: ze serveren verschillende whisky’s, Gin-Tonic en Tilburgse bieren voor degene die liever wat anders drinken.

Noteer Tweede Kerstdag alvast in je agenda. Dan is Wijnbar Cru geopend om samen met je vrienden en familie heerlijk te borrelen en samen de kerst door te brengen met hapjes van het huis!