Update vanuit de Spoorzone: alle ontwikkelingen op een rij

spoorzone

De Spoorzone is één van de vele gebieden in Tilburg die volop in ontwikkeling is. Het gebied is nog lang niet uitontwikkeld. Er zijn namelijk nog heel veel plannen om het gebied zowel voor bewoners, toeristen als de zakelijke markt aantrekkelijker te maken. 

Zo zijn er plannen voor gigantische woontorens, meer groen, bedrijfsruimten, horeca en blijft het gebied fungeren als heerlijke plek om te feesten en recreëren.

De plannen op een rijtje

We nemen je eventjes mee door de plannen en gaan als het ware via de westkant het gebied in. Daar vind je aan de rechterkant momenteel het busstation. Er zijn plannen om hier een parkeergarage en hotel te maken. Aan de linkerkant vind je de Houtloods, De Wagon en woonwijkje Clarissenhof. Iets daarnaast, tegenover het Burgemeester Stekelenburgplein (plein aan de noordzijde voor het centraal station), wordt medio 2020/2021 gestart met de bouw van de Clarissentoren.

Voor de onlangs geopende LocHal zijn ook nog een hoop plannen. Hier komen namelijk twee woontorens met commerciële ruimten: respectievelijk Plan-T en De Brabander.

Als we iets verder lopen wordt tussen de LocHal en de Hall of Fame gebouwd aan Mindlabs. Sowieso moet er nog veel gebeuren aan de gebruiksvriendelijkheid van deze kant van het gebied. Daarom wordt er een grote loopboulevard gemaakt die moet fungeren als looproute tussen het station en het NS-plein.

Het koersdocument van de ontwikkelingen van de Spoorzone de komende tien jaar, kun je hier vinden.