Update: zo staat het met de bouw van het fietsenhotel bij station Tilburg

Fietsenhotel

Het gaat hard met de bouw van het zogenoemde fietsenhotel. Terwijl iedereen nu thuis zit, gaat de bouw in de Spoorzone gewoon door. Benieuwd hoe het er voor staat met dit project? Wij geven je graag een update!

Over het fietsenhotel

Het fietsenhotel wordt gerealiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de gemeente Tilburg en provincie Noord-Brabant. Er worden twee fietsenstallingen aan beide kanten van Station Tilburg gebouwd. In totaal komen er stallingen voor meer dan 7.000 fietsen. De noordelijke stalling, die plaats voor 3.900 fietsen biedt, zal naar verwachting deze zomer klaar zijn. De zuidelijke stalling (aan de kant van het centrum), die plaats voor 3.400 fietsen biedt, is waarschijnlijk eind 2021 af.

Update

De bouw van de noordelijke stalling loopt op schema. Zoals verwacht, opent deze grote glazen stalling deze zomer. Als stalling Noord klaar is, gaat de bewaakte fietsenstalling aan de centrumzijde sluiten. Ook wordt de onbewaakte fietsenstalling die in het verlengde van perron 1 ligt gesloten. Daarna gaan ze verder bouwen aan de gloednieuwe zuidelijke stalling.

Leuke feitjes over het fietsenhotel:

  • In beide stallingen komen rolbanden voor gebruiksgemak;
  • Er worden circa 200 OV-fietsen verdeeld over de stallingen;
  • De eerste 24 uur kun je gratis je fiets parkeren.