UvT-student Kahya in finale verkiezing VN-jongerenvertegenwoordiger

Bestuurskunde student Ufuk Kahya van de Universiteit van Tilburg staat zaterdag 24 oktober in de finale van de verkiezing van de Nederlandse jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Kahya wil de spreekbuis worden voor Nederlandse jongeren bij de VN in New York. Hij zet zich in om wereldwijd goed onderwijs voor ieder kind toegankelijk te maken.

Een VN-jongerenvertegenwoordiger stelt zich op de hoogte van de opinies van jongeren in zijn land over wereldvraagstukken en draagt die uit bij de Verenigde Naties. Hij houdt een speech tijdens de Algemene Vergadering van de VN. Het ambassadeurschap is voor twee jaar. Vorig jaar werd ook een student van de UvT gekozen tot jongerenambassadeur: Jordy Sweep.

In het comité van aanbeveling van Kahya zitten onder meer rector magnificus prof. dr. Philip Eijlander van de Universiteit van Tilburg, GroenLinks Tweede Kamerlid Tofik Dibi en Ton Rombouts, burgemeester van Den Bosch. Twee halve-finalisten hebben zich aangesloten bij de campagne van Kahya.

Programma
De finale van de verkiezing vindt plaats op de dag van de VN tijdens het event Re: Shape op 24 oktober in WATT Rotterdam in aanwezigheid van onder anderen oud-premier Ruud Lubbers. Jongeren kunnen dan stemmen. De hele dag kan er ook per sms een stem uitgebracht worden.