Vaccinatie voor jonge kinderen

Vaccinatie 0 t/m 4-jarigen tegen Nieuwe Influenza A (H1N1):
RIVM verstuurt vanaf 16 november a.s. de uitnodingen.

Maandagmiddag 9 november jl. heeft Minister Klink bekend gemaakt dat ook de 0 tot en met 4-jarigen ingeënt zullen worden tegen de Nieuwe Influenza A (H1N1), voorheen de Mexicaanse griep. Minister Klink volgt hiermee het vervolgadvies van de Gezondheidsraad en het RIVM met betrekking tot de vaccinatieaanpak bij de huidige grieppandemie.

Voor wie geldt het besluit precies
De GGD Hart voor Brabant heeft de opdracht gekregen de vaccinaties bij deze baby’s en kinderen uit te voeren in zijn werkgebied. Het gaat om:

Baby’s en kinderen van zes maanden tot en met vier jaar   Huisgenoten van baby’s van nul tot en met vijf maanden

Vaccinatieroosters
In de week van 16 november a.s. stuurt het RIVM landelijk de oproepen uit. Vaccinatie vindt plaats in week 48 en week 51. Vanaf 16 november a.s. is het vaccinatierooster met data, locatie en tijden bekend en beschikbaar op onze website. 

Meer informatie
Meer informatie over het vaccin en de vaccinatiecampagne vindt u op de landelijke website www.grieppandemie.nl/vaccinatie.

U kunt hiervoor ook terecht bij de informatielijn van Postbus 51: 0800-1100.
Het nummer is bereikbaar op werkdagen van 8.00 – 20.00 uur.

Heeft u vragen over de oproepbrief en het vaccinatierooster, belt u dan met de GGD informatielijn: 0900-4434636. Het nummer is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.