Vaderdag in Tilburg: 7x toffe cadeautips

vaderdag

Misschien vind je het cliché, een tikkie afgezaagd en wat commercieel en dat kunnen we ons zomaar voorstellen. Maar je weet ook dat je het niet kunt maken om op Vaderdag met lege handen aan te komen. Om ervoor te zorgen dat je pa ook écht blij is met je cadeau helpen we je een handje door de tofste Tilburgse cadeaus op een rij te zetten. Geen gezeur of gemauw, gewoon een goed cadeau.

#1 Break Stuff

Dit weekend opent aan het Koningsplein Break Stuff. Hier kun je ongegeneerd met een knuppel de hele zaak in elkaar slaan, rammen en gooien. Lekker hoor, zo’n ontspannen massage, maar het leegt je hoofd pas écht wanneer je lekker los kunt gaan door de boel in elkaar te rammen. Verantwoord in deze winkel dan hè. Dus geef je vader een sessie van negen, vijftien of negentien minuten cadeau en hij zal je dankbaar zijn.

#2 KraftBier

vaderdagtip

Ambachtelijk bier, gebrouwen in Tilburg. Goed verhaal, leuk om te geven en speciaal voor Vaderdag verkrijgbaar voor €15,- per sixpack. Je kunt er ook een uitje van maken en samen met vaders de brouwerij bezoeken. Geef hem een waardebon cadeau voor een rondleiding en proeverij en krijg ook nog eens heerlijke hapjes uit de keuken van Bank15 geserveerd.

#3 Eethuis Twintig

BBQ

Pulled pork, lamskoteletten, buikspek en ribeye. Op Vaderdag kun je deze bazen klaar laten maken op de barbecue bij Eethuis Twintig. Vanaf 16.00 uur kruipen de koks speciaal voor de vaders achter hun rokende barbecues aan de Piushaven. Als je slim bent schuif je zelf ook lekker mee aan. De prijs is €25,- per persoon, dus daar hoef je het niet voor te laten.

#4 T-drinks

tdrinks

Vaders en drank zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en je doet hem waarschijnlijk geen groter plezier dan met een goede borrel. Maak het jezelf niet lastig en ga voor Vaderdag rechtstreeks naar T-drinks. Als trotse Tilburger geef je hem het likeurtje Tilburgs Trots, maar ook het door T-drinks ontwikkelde Vincent’s Green Fairy met Absinth is een aanrader. Kortom: kies je biertje, whisky, wijntje of borrel en proost!

#5 Schrobbelèr

vaderdagcadeaubon

Jep, we blijven nog even in de dranksferen. Een Schrobbelèr kennen we natuurlijk allemaal, maar weet je ook het verhaal áchter het Tilburgse borreltje? Misschien niet en daarom is het leuk om eens een rondleiding te doen bij de destilleerderij. Dat kan op Vaderdag zelf (check de cadeaubon, hang ‘m aan een kruik et voilá) of misschien wel op een later moment met je vader.

#6 Locks&Keys

Als je vader van het actieve soort is, kun je ook eens samen een escaperoom doen. Aanraders zijn de kamers van Locks & Keys, daar kun je voor de ultieme vader-dochter/zoon test ook met z’n tweeën aan meedoen. Mocht je de rest van de familie uit willen nodigen, dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn drie kamers, uit welke room je wilt ontsnappen, bepaalt je vader.

#7 Poolcentrum 4 Friends

poolen

Keu in de hand, biertje erbij en lekker ouwehoeren. Neem je vader mee naar Poolcentrum 4 Friends en zorg voor wat quality time samen. Met zeventien pooltafels en vier snookertafels kun je altijd wel terecht. Als je klaar bent met poolen kun je ook altijd nog gaan voor een potjes darts of proberen te ontsnappen uit de escaperoom.