Vakantie in eigen stad: 10 spots om te bezoeken als het regent in Tilburg

wat te doen in Tilburg als het regent

Dit jaar vieren velen van ons vakantie (of een deel daarvan) in eigen stad. En dat is helemaal niet erg! Tilburg heeft namelijk gigantisch veel te bieden. Maarrr… helaas schijnt de zon in Tilburg niet altijd en komen er ook regenachtige dagen langs in de zomerperiode. Thuisblijven? Dat is zonde! Wij zetten 10 spots op een rijtje die je zeker moet bezoeken als het regent.

PS. schroom niet om een terrasje te pakken ook al is het wat minder weer. Veel Tilburgse horeca hebben prachtige overdekte terrassen waar je met alle weersomstandigheden perfect zit. Denk bijvoorbeeld aan Stadsbrouwerij 013.

Foto: Freddie de Roeck

#1: Theaters Tilburg

Altijd leuk: een voorstelling bezoeken bij Theaters Tilburg. Ze programmeren cabaret, musicals, livemuziek en veel meer.

#2: De Voltage

Bij De Voltage kun je terecht voor gigantisch veel activiteiten. Van lasergamen tot karten en van bowlen tot verschillende escaperooms. De Voltage is een gigantisch indoor entertainmentcentrum waar voor iedereen wel iets te doen is.

  • Check de website voor alle verschillende activiteiten

#3: Autosafari Beekse Bergen

Geen zin om met slecht weer door de Beekse Bergen te slenteren? Hoeft ook niet! Je kunt namelijk ook met je auto op safari in het Safaripark en alle wilde dieren van dichtbij bekijken.

  • Bekijk de website voor meer informatie over de autosafari

#4: Dolfijn Bowling

Zin om een potje te bowlen? Dan moet je zeker een baan reserveren bij Dolfijn Bowling. Je kunt hier overigens ook terecht als je wilt glow-in-the-dark midgetgolfen, escaperooms of arcadegames wilt spelen. En natuurlijk alles in combinatie met een lekker hapje en drankje.

  • Check de website van dolfijn voor de mogelijkheden

#5: Nondejeu

Bij Nondejeu kun je verschillende gave games spelen. Denk bijvoorbeeld aan Prison Island. Je moet als het ware uit een gevangenis ontsnappen door verschillende zaken op te lossen. Ook heeft Nondejeu meerdere jeu de boules banen in het pand.

#6: Poolcentrum 4 Friends

Zin om een potje te poolen? Dan is Poolcentrum 4 Friends dé hotspot in Tilburg. Met meerdere tafels, genoeg ruimte voor een gezellige borrel, mogelijkheden om te darten en ook nog eens een sportsbar inpandig.

#7: Doloris Meta Maze

Wist je dat Tilburg met de Meta Maze in Doloris een fantastische toeristische trekpleister heeft? Als Tilburger (en ook als je hier niet vandaan komt) moet je dit surrealistisch doolhof zeker eens bezoeken. De ervaring wordt omschreven als een trip zonder drugs. Uiteraard ook top om te combineren met je bezoek aan Rooftopbar Doloris waar je ook met slecht weer heerlijk binnen zit.

#8: The Gaming Factory

The Gaming Factory is een locatie van 1500 m² die volledig in het teken staat van gamen in de breedste zin van het woord. Van arcadegames tot e-games en van airhockey tot bordspellen: het is er aanwezig!

#9: Museum bezoeken

Tilburg heeft meerdere prachtige musea die zeker je bezoek meer dan waar zijn. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Alles over het museumkwartier in Tilburg lees je in dit artikel.

PS. in Tilburg vind je ook een hoop tentoonstellingen van kunstenaars. Ook deze zijn de moeite waard om te bezoeken.

#10: Pathé Tilburg

Ook altijd leuk als het regent: een filmpje pakken. Dat kan natuurlijk bij Pathé Tilburg middenin de Tilburgse binnenstad. Zo kun je jouw filmbezoekje ook goed combineren met bijvoorbeeld een etentje of winkelrondje. Ook op Stappegoor vind je een vestiging van Pathé.

Vakantie vieren in Tilburg

Wedden dat er nog genoeg plekjes in Tilburg zijn die jij nog níet kent? Plekjes waar je kunt picknicken, zwemmen, varen, eten, sporten, drinken, wandelen, skeeleren en nog veel meer. We hebben de beste tips voor je verzameld om vakantie te vieren in eigen stad.