Vakantie in Tilburg: een zegen voor rustliefhebbers

vakantie

De Tilburgse Kermis is weg en dan valt het pas echt op: het is vakantie. Het is rustig en dat merk je! Minder verkeerschaos en de taxichauffeurs hebben tijd voor een dutje tussendoor. Natuurlijk is dit voorspelbaar maar het kan nooit kwaad om eens extra stil te staan bij alle voordelen: minder file (dus langer op bed blijven liggen), meer ruimte in het openbaar vervoer (eigenlijk voelt alles eersteklas) en de rust geeft je toch een vakantiegevoel in eigen stad. 

goirkestraatmidden2
Ook in de omgeving van de Goirkestraat is het tijdens de spits van woensdagochtend 10 augustus rustig.

Is het nog eigenlijk wel de moeite om de bus te laten rijden? Misschien een beetje overdreven om deze vraag te stellen maar de buschauffeurs merken ook dat het rustiger is. Een chauffeur van Arriva vertelt: “Het scheelt toch bijna de helft. Maar ik vind het prima. Hullie vakantie, ik ook vakantie.” Een andere chauffeur merkt op dat hij liever werkt wanneer de vakantie over is: “Zo’n halflege bus is toch een beetje saai, er zit weinig leven in. Ik zie hem liever vol.”

De stadsbussen profiteren wat minder van de rust, het zijn vooral de streekbussen die nu sneller de route afleggen. Ook de storemedewerker van Arriva is de rust niet ontgaan. “Mensen reizen nu voor hun plezier, je ziet veel toeristen langskomen.”

noordhoekring2
Kruising Noordhoekring-Spoorlaan op woensdagochtend 10 augustus rond 8:30 uur.

 

wilhelm2
Het Wilhelminapark zou een goed decor zijn voor een zombiefilm, zo verlaten oogt het.

Een medewerker van de Nederlandse Spoorwegen ziet ook dat er tijdens de vakantie een ander type reiziger in de trein stapt. “Ik krijg nu vragen over hoe het poortje werkt. Wat ook opvalt is dat tijdens de spitsuren de drukte ontbreekt.”