Vakantie in Tilburg: leuke uitstapjes met de kids

De straten zijn leeg, op het werk zijn ze met een minimale bezetting en op Facebook stond nog nooit zo vol met vakantiefoto’s. Jaloersmakend kan dat soms zijn, zeker als je zelf vakantie viert in eigen land/stad. Toch hoef je niet te treuren want in Tilburg is er van alles te doen! 

Want wat moet je toch doen met de kids als Pokémon Go is uitgespeeld, de dagelijkse gametijd erop zit en de vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen op vakantie zijn? U vraagt, wij draaien. Een handig overzicht met leuke uitstapjes voor het hele gezin in de regio:

Speeltuinen

Kinderen zijn dol op spelen en waar kun je beter spelen dan in de speeltuin? Nergens toch?! Omdat het in Nederland nogal eens kan regenen en we jullie geen wasmanden vol smerige kleding gunnen, zie je hieronder een aantal leuke indoor speeltuinen. Ook zijn er leuke gratis outdoor speeltuinen in onze stad.

  • Circus City: Voor de generatie 90’s kids is Lolland al een begrip. Voor degene die na 2000 zijn geboren is Circus City een begrip aan het worden in Tilburg. 26 meter lange borstelbaan, grote trampolines op 5 meter hoogte, een peuterzone met rodelbaan en in totaal 2500 m2 speelplezier.
  • Ballorig: Bij Ballorig kunnen kids hun eerste stappen richting het autorijbewijs al maken. Op het autocircuit is er een kans dat de nieuwe Max Verstappen ontdekt wordt. Wil je met de kinderen op een leuke klimvakantie? Dan kunnen ze alvast oefenen bij Ballorig op de spannende klimtoestellen. Met EyePlay is Ballorig Tilburg het meest interactieve speelparadijs van Nederland.
  • Speeltuin Reeshofpark: Wat de speeltuin in het Reeshofpark zo aantrekkelijk maakt, is de diversiteit aan speeltuinen, parkeergelegenheden in de directe omgeving en de aanwezigheid van horeca. Van sushi tot een lekker frietje en van softijs tot schepijs: het is bij de speeltuin in het Reeshofpark te vinden. Kinderengaan helemaal los in de speeltuin, voor (groot) ouder is er genoeg plaats op de terrassen.

Pretparken

Als je 100 kinderen de vraag stelt wat ze graag willen doen, antwoorden er misschien wel 99 keer met ‘naar een pretpark gaan’. Gelukkig is Tilburg gezegend met de mooiste pretparken in de achtertuin.

  • Efteling: ‘jij gelooft zeker in sprookjes’? Die kans is groot als je met het gezin een dagje naar de Efteling bent geweest. Een pretpark zoals we die verder niet kennen in Nederland. Attracties, natuur, theater en lekker eten en drinken. Dit allemaal op een mooi onderhouden park zorgt ervoor dat je met jouw gezin de dag van je leven hebt.
  • Speelland Beekse Bergen: Deze kunnen we eigenlijk zowel onder het kopje ‘speeltuinen’ als ‘pretparken’ plaatsen. Door de variatie aan activiteiten en attracties hebben we er toch voor gekozen om Speelland de Beekse Bergen onder ‘pretparken’ neer te zetten. Een leuk avontureneiland, de ballenberg, een super groot zandstrand, minigolf, luchtkussens, waterfietsen en de vetste waterglijbanen. Voor deze zomerperiode is Speelland de Beekse Bergen super leuk om met het gezin te vertoeven.
  • De Zeven Geitjes: de Zeven Geitjes heeft voor ieder wat wils te bieden. Handboogschieten, lasergame, minigolf, luchtbuks schieten, een leuke speeltuin en misschien wel de lekkerste pannenkoeken van Tilburg.
  • De Voltage: Leuk voor het hele gezin: De Voltage. Activiteiten als botsautovoetbal, bowlen, bungee soccer, escape rooms, footpool, lasergamen, Loopy Ball, minigolf, paintball, sumoworstelen en meer.

Dierentuinen

Kinderen zijn dierenvrienden en niet alle ouders hebben zin om een leuke dierenvriend in huis te halen. Breng je het beestje niet naar het kind, dan breng je het kind toch naar het beestje? Dit zijn de leukste dierentuinen in en rondom Tilburg.

  • Safaripark Beekse Bergen: Wie dacht dat je voor een mooie safari een duur vliegticket moest boeken naar Afrika, heeft het mis. Bij Safaripark de Beekse Bergen lopen de allermooiste en meest indrukwekkendste dieren rond. Bekijk hier wat je zoal tegen kunt komen op safari in de Beekse Bergen.
  • De Oliemeulen: Een slang om je nek en een vogelspin op je hand, daar hoort iedere Tilburger mee op te groeien. Stoer tegen je vriendjes in de klas vertellen dat je een vogelspin op je hand hebt gehad met een foto als bewijs. Spannend avontuur voor zowel ouders als kinderen. De Oliemeulen is een leuk uitstapje voor het gehele gezin.
  • Maria Goretti: Deze leuke gratis toegankelijke kinderboerderij in de omgeving van het Wilhelminapark is een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen. Je kunt er ook lekker voetballen of spelen in de speeltuin. Maria Goretti is iedere dag geopend.
  • Kinderboerderij Wandelbos: In het Wandelbos vind je een superleuke kinderboerderij met veel dieren. Ook in het wandelbos: een toffe speeltuin. Al met al is er voldoende te doen in het Wandelbos en kost het je niets.

Relaxen

Het is onzin dat je altijd ‘iets moet doen’ om een leuk dagje op stap te gaan. In ons hectische leven is het heerlijk om gewoon eventjes helemaal niks te doen en te relaxen met je gezin erbij.

  • Waterjump: Je bent gek als je met lekker weer iedere keer richting Dishoek rijdt om het zonnetje op het strand mee te pakken. Tilburg heeft haar eigen stadsstrand inclusief strandpaviljoen en verschillende leuke activiteiten en feestjes.
  • Parken in Tilburg: in Tilburg zijn genoeg mooie parken waar je heerlijk kunt relaxen en de kids lekker kunnen ravotten. De leukste parken in Tilburg hebben we al eerder voor je op een rijtje gezet en die kun je hier vinden.
  • Met lekker weer kun je ook heerlijk zwemmen in de regio. Bekijk dit handige overzicht. 

Eten & Drinken

Een hapje eten en drinken? Neem de kinderen gezellig mee. Naast de bekende frietjes en pannenkoeken zijn er in de binnenstad verschillende spots die erg kindvriendelijk zijn.

  • ’t Zusje: Bij ’t Zusje hebben ze een uitgebreide tapaskaart voor de kinderen. Natuurlijk staan daar ook gerechten op die op iedere kindermenu te vinden zijn. Het verschil is dat kinderen bij ’t Zusje ook kunnen genieten van een lekkere Coppa di Parma, Wrap Pollo, Varkenshaasmedaillons en meer. De kinderkaart is hier te vinden.
  • Café Bakker: Bieren van Nederlandse bodem, grote keuze uit speciaal biertjes, lekkere borrelplanken en een chef-kok die schitterende gerechten serveert. De kids vermaken zich uitstekend in de mooie binnentuin van Café Bakker. In de binnentuin is naast een loungegedeelte namelijk ook een mooie speeltuintje geplaatst.
  • Stadscafé de Spaarbank: Met de kinderen uit eten, maar toch tijd voor jezelf en je partner. Bij Stadscafé de Spaarbank geniet hij van een heerlijk speciaalbiertje, geniet zij van een van de vele wijntjes en vermaken de kinderen zich in de speeltuin in de achtertuin van het Stadscafé.
  • Bij Café Brandpunt kunnen kinderen tot en met tien jaar gratis eten. 
  • Bekijk nog meer horecagelegenheden in de binnenstad in de bedrijvengids.

Musea

Kenmerkend aan kinderen: nieuwsgierigheid. Het is dan ook leuk om met de kids naar het nuseum te gaan. In Tilburg zijn een aantal musea heel leuk voor de kinderen.

  • Natuurmuseum Brabant: Opgezette dieren, planten, fossielen, stenen en mineralen. Vooral de opgezette dieren vinden de kinderen mega interessant. Zeker tijdens een rondleiding is een uitstapje naar het Natuurmuseum zowel leuk als leerzaam.
  • Textielmuseum: Tilburg is natuurlijk een Textielstad. Bij het Textielmuseum kijk je met het gehele gezin je ogen uit en leer je bij over de geschiedenis van de stad. Alles over textiel, de geschiedenis ervan en verschillende tentoonstellingen ontdek je bij het Textielmuseum.
  • Vincents tekenlokaal: Leren tekenen als Vincent van Gogh? Dat kan bij Vincents Tekenlokaal. Een inspirerende plek aangezien Vincent van Gogh hier als 13-jarig jongetje tekenles kreeg. Je ervaart hoe dat ging en je kunt zelf digitaal tekenen in een modern computerlokaal.
  • De Pont: gratis toegang tot 18 jaar en het hele gezin komt in aanraking met moderne kunst. Mooie tentoonstellingen, collecties en leerzame activiteiten. Een uitstapje naarMuseum De Pont is een leuke activiteit voor het gehele gezin.