Vakantiegevoel in eigen stad: terras Tilburgse foodhall verandert in Spoorterras tijdens de kermis

foodhall kermis

Ben jij op zoek naar het vakantiegevoel in Tilburg? Dan ben je bij Gourmet Market Central Station te vinden. Tijdens de Tilburgse kermis heeft de foodhall een hoop voor je in petto. Zo wordt het terras zomers aangekleed met strandstoelen, palletbankjes, groen en gezellige verlichting en serveren diverse keukens in de foodhall kermisspecials. Lees snel verder. 

Want hoewel de Tilburgse kermis een fantastisch evenement is, is het ook een druk en massaal evenement. Wil je heel even weg van alles wat schreeuwt, flitst en draait? Dan ben je van harte welkom bij Gourmet Market Central Station. De Tilburgse foodhall heeft maar liefst 15 verschillende keukens en is tijdens de kermis dagelijks tussen 12:00 – 00:00 uur geopend. Bedrijfsleider Flip Gooskens: “We denken dat het tijdens tien dagen kermis ook wel even lekker kan zijn om rustig bij te komen. Misschien ga je daarna de trein in, naar huis, of je loopt lekker terug de kermis op.”

Oase van rust

Er komen nóg meer lekkere hoekjes om lekker uit te rusten met kussens, schaduw en groen. Gooskens: “Dagelijks zetten we een dj neer. Maar dan wel eentje die fijne muziek draait die past bij een fijne stadstuin pal naast het station. Dat je de wind kan horen ruisen door de palmbomen en dan in de verte de geluiden van de kermis.”

Er komen tijdens het tiendaagse event een aantal exclusieve tijdelijke food- en drinkspecials op het menu. Daarvan zetten we er een aantal op een rijtje.

  • De Discodel – Dé Hollandse frikandel is sinds kort ook bij Dutchies verkrijgbaar, mét discodip.

  • Linguiça Especial – Braziliaanse varkensworst met cassavefriet van Pedro’s Kitchen.

  • Rainbow Croffle – Het beste van een croissant en een wafel, de croffle. Alleen tijdens de kermis met zachte room en regenboogsprinkles, van SugarMi.

  • Strawberry Latte Boba Tea – Ook van SugarMi, de populaire Boba Tea krijgt een roze jas met deze strawberry latte.

  • Pink Churros – Spaanse specialiteit van Casa Nola. Spaanse Churros made pink.

  • Lolailo Pink – Dé favoriete sangria van de bezoekers van Gourmet Market Central Station is er ook in het roze.

Maar je mag nog veel meer verwachten. “Wat precies, dat blijft nu nog even een verrassing. Maar het past héél erg bij lekker tot rust komen op de kermis. Als je meer wil weten, kun je ons het beste even volgen op Instagram. Daar gaan we een aantal lekkere nieuwe dingen delen die je tijdens de kermis bij ons kunt komen eten en drinken.”

De foodhall zoals je hem kent

Shaduw, zon, schone toiletten, eten van een fatsoenlijk bord en drinken uit een “echt” glas; Gourmet Market heeft zo’n beetje alles wat je als kermisbezoeker in de stad juist even niet hebt. Flip: “Voor de luxe zoals je ‘m eigenlijk wil in de stad, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres! Terwijl de kinderen genieten van een frietje mayonaise kunnen papa en mama bijvoorbeeld onder het genot van een koel glas chardonnay of een sangria genieten van heerlijke sushi of verse springrolls. Voor iedere portemonnee hebben we de juiste keuze.”

Hij voegt toe. “Laat je ook eens verrassen door keukens die je nog niet kent; wat dacht je bijvoorbeeld van een Braziliaanse Acai-bowl of Koreaanse chicken wings? Ook voor zoetekauwen hebben we meer dan genoeg keuze, zoals de tiramisu van Pizzabar Rijslust en de desserts van SugarMi, onze specialist als voor mensen die van zoet houden.”

Meer informatie

Bezoekers kunnen het Spoorterras makkelijk vinden naast het station in Tilburg. Gooskens: “Als je op het treinstation uit de poortjes komt, gaan de meeste mensen linksaf richting de kermis. Ga je rechts, dan sta je na minder dan 100 meter al bij ons op het terras.”

Wil je meer informatie over Gourmet Market Central Station? Check dan vooral de website. De foodhall en het heerlijke spoorterras is dagelijks van 12:00 – 00:00 uur geopend tijdens de kermis. Op de hoogte blijven van actuele updates? Zet jezelf dan op aanwezig in dit Facebook-event.