Vakantiekermis officieel van start: check de kermisdruktemeter en stap in het kermistreintje

Kermistrein

Op vrijdag 17 juli om 15.00 uur was het eindelijk zo ver: de officiële opening van de vakantiekermis in Tilburg. Geen Tilburgse Kermis zoals we elk jaar gewend zijn, maar wel een gezellige vakantiekermis op verschillende pleinen in de binnenstad. En als je nu denkt: moet ik helemaal van het Besterdplein naar het Koningsplein lopen? Nee dat hoeft dus mooi niet! Ook dit jaar kun je gebruikmaken van het kermistreintje. 

Voordat we je meer over de kermistrein vertellen, eerst nog een tip. Vergeet voordat je naar de kermis gaat niet de druktemeter te checken! Hier kun je precies zien hoe druk het is op de Besterd, het Koningsplein, de Paleisring/Stadhuisplein en in de Heuvelstraat. Is het druk op de verschillende kermispleinen maar niet in de Heuvelstraat? Doe dan nog even een rondje langs de winkels voordat je gaat zwieren en zwaaien. Of neem plaats op een van de (rustigere) terrassen.

Kermistrein

Nu weer even terug naar de kermistrein. Want deze rijdt niet alleen langs alle kermispleinen, je kunt bijvoorbeeld ook uitstappen bij de bushaltes op het Centraal Station of op het Pieter Vreedeplein. De route gaat als volgt: Koningsplein (bij Anne Palownahof) – door het Vrijheidspark richting Bisschop Zwijsenstraat – Schouwburgring – Noordhoekring – Spoorlaan – NS-Plein – Koestraat – Besterdplein – Besterdring – Heuvelring – Pieter Vreedeplein – Pieter Vreedestraat – Heuvelstraat – Juliana van Stolbergstraat – Heuvelring – Piusstraat – terug naar het Koningsplein. De Kermistrein doet ongeveer een uur over de complete ronde.

Je kunt uiteraard niet overal in- en uitstappen. Hiervoor zijn zes haltes in het leven geroepen. Op de volgende locaties kun je in of uit het treintje stappen:

  • Halte Kantongerecht | uitstappen voor vakantiekermis Koningsplein/Stadhuisplein
  • Halte Centraal Station (bussen) | uitstappen voor station en Dwaalgebied
  • Halte Besterdplein (Koestraat) | uitstappen voor vakantiekermis Besterdplein
  • Halte Pieter Vreedeplein | uitstappen voor het winkelgebied
  • Halte Piusplein (Juliana van Stolbergstraat) | uitstappen voor vakantiekermis Paleisring, terrassen en Emmapassage
  • Halte Koningsplein

Plattegronden en VIP-bandjes

Wil je wat meer overzicht hebben van de verschillende kermispleinen? Overdag worden er aan bezoekers plattegronden uitgedeeld van de binnenstad. Neem je de kermistrein? Ook daar vind je de plattegrond én kun je flyers meenemen met meer informatie over het winkelgebied, Dwaalgebied en de verschillende horeca waar je plaats kunt nemen.

Eerder vertelden we al dat winkelen op rustige momenten in de binnenstad wordt beloond met VIP-bandjes, maar ook vroege kermisgangers maken nu kans op zo’n VIP-bandje. Met deze actie proberen Binnenstad Management Tilburg, BIZ Vastgoedeigenaren Kernwinkelgebied en Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg bezoekers te stimuleren om juist in de daluren naar de stad te komen. Dat maakt het namelijk een stuk makkelijker om anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Bewaar je VIP-bandje goed, want je maakt kans op super gave prijzen! Denk hierbij aan een uitje bij Boules Bites Bar of een Discover Tilburg-arrangement van Mercure Hotel Tilburg Centrum. De winnaars worden via deze Facebookpagina bekendgemaakt.

Alles over de kermis