Vakantiepark De Beekse Bergen komt met back2basic camping

back to basic beekse bergen

Een idyllische locatie, geen drukte en alleen het geluid van de vogels. Steeds meer kampeerders verlangen naar plekken waar ze de rust en vrijheid van de natuur ervaring. Het zogenaamde ‘bamping’. Bij Vakantiepark de Beekse Bergen kunnen kampeerders komend weekend in een natuurlijke omgeving hun tent opzetten en de hangmat ophangen.

‘Bamping’ is een samentreksel van ‘Back to Basic’ en ‘camping’. Het is de tegenhanger van het op meer luxe gerichte ‘glamping’. Terug naar de natuur en duurzaamheid staan hierbij centraal.

Back to basic

Op Vakantiepark Beekse Bergen kunnen kampeerders op de nieuwe Back2Basic camping hun tent neerzetten tussen de bomen, of aan de kant van het Victoriameer. “Ons nieuwe terrein heeft geen vaste plekken, geen stroom bij de tent, geen gekaderde veldjes”, Vertelt Maikel Claassens, general manager van Vakantiepark Beekse Bergen.

Vissen, varen en barbecueën

Op het Back2Basic-terrein zijn toiletten, warme douches en plekken om elektrische apparatuur op te laden. “Maar verder is het echt terug naar de basis”, legt Claassens uit. “Kampeerders, die alleen met de tent kunnen komen, kunnen vissen, met een bootje het water op, hutten bouwen maar ook barbecueën.”

Overleven in en met de natuur

Voor mensen die nog meer een met de natuur willen zijn, zullen er bushcraft-workshops worden gegeven, waar deelnemers leren overleven in en met de natuur. Claassens: “Het is echt even buiten en met elkaar, zowel voor gezinnen, als koppels, maar ook vrienden en grotere gezelschappen zoals bedrijven, scholen of scoutinggroepen.”

Vakantiepark Dierenbos

Wil je iets verder van huis de nieuwe manier van kamperen ervaren? Dat kan. Ook Bij Vakantiepark Dierenbos (van dezelfde eigenaren als De Beekse Bergen) kunnen kampeerders gaan back to basic gaan kamperen. Op Beleveniscamping Vuurvlinder kunnen gasten bij de centrale plek samenkomen, ontspannen in een hangmat of samen sporten. Ook dit terrein is alleen voor tenten toegankelijk, al zijn er hier wel vaste plekken met elektriciteit.

“We willen een festivalsfeer creëren”, vertelt Annouk Smeets, general manager bij Vakantiepark Dierenbos. “Dat ontspannen gevoel, met je blote voeten in het gras, slingers van vlaggetjes en lampjes, echt even helemaal weg uit de hectiek van de dag.”