Valleike Verrast op Winkelcentrum Heyhoef

Kinderboerderij & Natuureducatiecentrum ’t Valleike organiseert in samenwerking met de winkeliers van winkelcentrum Heyhoef in de Reeshof het evenement ‘Valleike Verrast’ op zondag 31 mei.

Het evenement ‘Valleike Verrast’ wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en heeft als thema ‘Bijzonder uit de buurt’. Op zondag 31 mei van 12.00 tot 17.00 uur wil Kinderboerderij & Natuureducatiecentrum ’t Valleike de bezoekers van Heyhoef graag kennis laten maken met bijzondere producten, bedrijven en dieren uit onze eigen streek. Dingen waarvan niet iedereen zal weten dat het in de buurt te vinden is. Dat geldt ook voor ’t Valleike zelf. Lang niet iedereen weet dat deze bijzondere kinderboerderij in de Reeshof gevestigd is. Niet zo gek ook want de kinderboerderij is nog maar 2 jaar jong.

Natuurmarkt, roofvogelshow, veiling en kinderactiviteiten

‘Valleike Verrast’ bestaat uit een natuurmarkt met kramen met bijzondere streekproducten, een presentatie van bijzondere dieren en diverse demonstraties. Daarnaast is er een roofvogelshow en kunnen bezoekers op de foto met een roofvogel of andere bijzondere dieren. Natuurlijk zijn er ook diverse kinderactiviteiten en zijn de winkels open i.v.m. koopzondag.

Centraal deze middag staat een grote veiling van artikelen die door de winkeliers van winkelcentrum Heyhoef ter beschikking zijn gesteld. Bovendien is er de hele middag een loterij waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De opbrengst van de veiling en de loterij zal naar de kinderboerderij gaan. De kinderboerderij heeft als wens een bijenobservatorium te bouwen, zodat bezoekers een kijkje kunnen nemen in het leven van de honingbij. Een bijenobservatorium is eigenlijk een hele grote bijenkast met doorzichtige wanden waarbij je van verschillende kanten het doen en laten van het bijenvolk kunt bekijken. Hopelijk kan deze wens met de opbrengst van de veiling en de loterij gerealiseerd worden.

Bijzondere kinderboerderij

’t Valleike is ‘anders dan andere’. Het is een burgerinitiatief van Reeshofbewoners met als doel de betrokkenheid van mensen bij de natuur te vergroten. Zoveel mogelijk mensen bij de kinderboerderij betrekken, interactie en leerzame activiteiten organiseren zijn dan ook belangrijke speerpunten. Deze kinderboerderij heeft alledaagse, maar ook niet-alledaagse dieren in de collectie, zodat de bezoeker zich kan verwonderen. De boerderij is nog steeds volop in ontwikkeling. Er is al veel bereikt, maar er liggen ook nog veel plannen op de plank om uitgevoerd te worden zodra daar de middelen en de mensen voor zijn. Want ’t Valleike wordt volledig door vrijwilligers gerund en is voor haar activiteiten financieel afhankelijk van sponsoren en vrienden. Zie ook www.valleike.nl.

Programma Valleike Verrast

  • 12.00 tot 17.00 uur: markt met streekproducten, demonstraties, (kinder)activiteiten en loterij
  • 13.00 uur roofvogelshow
  • 14.00 uur grote veiling
  • 16.00 uur roofvogelshow

Locatie:
Winkelcentrum Heyhoef, Heyhoefpromenade Tilburg