Van 26 april t/m 1 juni insecten maand bij Dierenpark de Oliemeulen

Kriebelende beestjes?

Wie in mei oog in oog wil staan met de mooiste en grootste insecten ter wereld moet bij Dierenpark De Oliemeulen zijn. In de maand van de Biodiversiteit  (mei)  besteed Dierenpark De Oliemeulen namelijk bijzonder veel aandacht aan het onderwerp insecten en wel van 26 april t/m 1 juni 2014.

Het Tilburgse Dierenpark  zal een bijzonder interessante collectie dode én levende insecten tentoonstellen .  Onder de uitheemse insecten enkele  prachtige levende exemplaren van de Reuzen Wandelende Tak uit Maleisië  en Singapore met een lengte van wel 30 cm. Bezoekers van De Oliemeulen krijgen uitleg over het nut en belang van insecten, maar ook over de levenscyclus van kevers en vlinders.

Insectenhuisje
In Nederland komen bijna  21.000 beschreven soorten voor. Wereldwijd zijn dat er  meer dan 1miljoen.  Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de wilde bij. Tijdens de meivakantie en in de weekenden mogen papa’s en mama’s de kinderen helpen een leuk comfortabel insectenhuisje te maken voor deze nuttige beestjes. Na afloop mogen de insectenhuisjes thuis in de tuin gezet worden of in het park achterblijven.

Kom in de maand mei naar Dierenpark De Oliemeulen. Het park is gedeeltelijk overdekt en dus weersbestendig.  De deuren openen dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Voor meer informatie ga naar www.oliemeulen.nl of bel: 013- 4630026