Van Belgisch schuurtje tot grote internationale speler: het verhaal achter All Tape Supplies

All Tape Supplies

Prachtige internationale bedrijven, in Tilburg hebben we er genoeg! Een van deze snelgroeiende Tilburgse bedrijven is All Tape Supplies (ATS). In 2006 opgericht door Servaas Dankers en Felipe Muñoz Mateu (vader en zoon) en inmiddels een grote internationale speler in de zelfklevende tape-industrie. In dertien jaar tijd groeiden ze van twee werknemers naar 37 en van een klein schuurtje in België naar een pand van circa 5.000 m² op industrieterrein Katsbogten.

Foto’s: Jules van Iperen

Als je een blik werpt op de website van ATS, zie je een prachtige tijdlijn met daarop alle hoogtepunten van de afgelopen dertien jaar. Verhuizingen, nieuwe productielijnen, verschillende nominaties voor de ‘High Growth Awards’: je zou haast zeggen dat het bedrijf al dertig jaar bestaat.

“Nou, als je het mij vraagt, voelt het alsof we nog maar net begonnen zijn,” lacht Felipe. “Eigenlijk hebben we pas net fase een afgerond en kunnen we nu verder naar fase twee.” Felipe werd afgelopen maand benoemd tot CEO en is daarmee officieel eindverantwoordelijke voor het hele bedrijf én de toekomst ervan. “De volgende stap wordt het verder internationaliseren en uitbreiden van markten en producten. Bijvoorbeeld in Azië en Amerika.”

‘Natuurlijk ga ik mee!’

Maar eerst even terug naar het begin. Het jaar is 2006 en na negen jaar samen te hebben gewerkt bij verschillende bedrijven in de tape-industrie, besluiten Felipe en zijn vader Servaas voor zichzelf te gaan beginnen. “De visie van het bedrijf waar wij voor werkten, strookte niet met de wijze waarop wij te werk zouden gaan. Mijn vader besloot voor zichzelf te beginnen en toen zei ik: ‘Natuurlijk ga ik mee!’. Het leek me een fantastische uitdaging. Dus zo gezegd zo gedaan.”

Ze leveren een businessplan in bij de bank, lenen honderdduizend euro en kopen daarvan onder andere een auto, twee laptops en een fax. “En dat was het,” vertelt Felipe. “We begonnen met het inkopen en verkopen van tape en na een half jaar op deze wijze te hebben gewerkt, besloten we te investeren in onze eerste machine.” Nu, jaren later, heeft All Tape Supplies vier eigen productielijnen en is er een vijfde op komst.

All Tape Supplies

Een gouden zet

Investeren in eigen machines bleek een gouden zet. “In plaats van producten in te kopen, maken we het eindproduct nu hier in Tilburg. We kunnen onze klanten sneller bedienen, zijn flexibeler en kunnen makkelijker voldoen aan de behoefte van de klant op het gebied van verpakkingen of bepaalde kleine of hele grote aantallen.”

Momenteel wordt nog circa 5% van de producten ingekocht, omdat ATS daar de machines niet voor heeft. De overige 95% wordt op order aangemaakt in Tilburg. “Sinds een aantal jaren zijn wij zelfs van een levertijd van tien werkdagen naar een levertijd van drie tot vijf dagen gezakt. En dat geldt voor klanten in heel Europa. Daar is het hele bedrijf op ingericht.”

Of dat een van de succesfactoren van All Tape Supplies is? “Zeker, maar niet alleen dat. Mijn vader is misschien wel de beste commerciële man die ik ken. Nu ik ben benoemd tot CEO, gaat hij zich alleen nog maar bezighouden met dingen waar hij écht goed in is: kansen in de markt ontdekken, zijn internationale netwerk benutten, adviseren en zijn expertise intern doorgeven aan de organisatie. Samen met ons managementteam kunnen we het bedrijf nog verder gaan brengen!”

Trots op het team

Terugkijkend op de afgelopen dertien jaar, is Felipe ontzettend trots. Trots op wat hij met zijn vader heeft neergezet, maar ook trots op het team dat hij om zich heen heeft verzameld. “Het mooiste vind ik misschien wel dat mijn team mij niet meer om een oplossing vraagt, maar dat zij zelf een oplossing aandragen. Of beter gezegd: dat ik word geïnformeerd dat een probleem is opgelost. Daar ben ik het állertrotst op. Het feit dat zij All Tape Supplies behandelen zoals ik het zelf ook zou doen.”

All Tape Supplies

‘In Tilburg hoef je het niet alleen te doen’

Of All Tape Supplies ooit zal vertrekken uit Tilburg? “Als het aan mij ligt niet,” vertelt Felipe. “We zitten centraal in Europa, Tilburg is een goed logistiek centrum en er zitten hier fantastische internationale bedrijven waarmee je altijd even kunt sparren.”

Ook over het ondernemersklimaat in Tilburg is Felipe, die zelf opgegroeid is in de Blaak, enorm te spreken. “In Tilburg zijn zóveel netwerkmogelijkheden. Ik zeg altijd: als ik overal aan mee zou doen, dan zou ik nooit op kantoor zijn. Alle bijeenkomsten, workshops, lunches, golftoernooitjes. Het is bijna een fulltime baan! Maar je moet er wel voor open staan. Als je mee wilt doen, moet je altijd zelf de eerste stap zetten.”

En dat is ook precies wat Felipe alle (toekomstige) Tilburgse ondernemers aanraadt: ‘gewoon durven en doen’. “Verzuip niet in ideeën, maar ga elkaar opzoeken en laat jezelf zien. Ga eens naar de Trappers, naar Willem II of naar de hockeyclub, kijk eens wat voor ondernemers daar rondlopen en knoop een gesprek aan. In Tilburg hoef je het allemaal niet alleen te doen.”

Powered by BDO

De reeks ‘Ondernemersverhalen’ wordt mede mogelijk gemaakt door BDO Accountants & Belastingadviseurs. Al sinds 1935, het jaar waarin BDO in Tilburg werd opgericht, stimuleren zij het lokaal maar zeker ook regionaal en (inter)nationaal ondernemerschap. Houd onze kanalen in de gaten voor meer verhalen van Tilburgse ondernemers.