Van Bon en Hoppenbrouwers Techniek slaan de handen ineen

Van Bon

Van Bon Installaties – Technisch Beheer, al ruim 63 jaar sterk als W-installateur, heeft zich per 6 februari 2018 aangesloten bij Hoppenbrouwers Techniek.

Van Bon over de samenwerking

Jan-Willem van Bon, eigenaar van Van Bon sinds 1986: “Als familiebedrijf en één van de grotere W-installateurs in de regio hebben we ons bedrijf de afgelopen jaren ontwikkeld naar een professionele adviserende, installerende en beherende W-installateur. We zijn in 63 jaar gegroeid naar een bedrijf met bijna 20 miljoen omzet en ruim 80 vakmensen. Dat is een mooie basis om Hoppenbrouwers te versterken en in Heesch als zelfstandige vestiging verder te kunnen groeien. Hoppenbrouwers heeft veel kennis van LEAN management in huis om Van Bon op dat vlak verdere stappen te laten zetten. Bij Van Bon, maar ook bij Hoppenbrouwers staan medewerkers hoog in het vaandel. Hoppenbrouwers is niet voor niets onlangs verkozen tot beste werkgever 2017-2018.”

“Ik heb Hoppenbrouwers vanuit eerdere samenwerkingen leren kennen als een bedrijf dat continu verbeteren hoog in het vaandel heeft staan. Hoppenbrouwers is al ver als het gaat om het verbeteren en automatiseren van processen. Daarnaast is er een goede klik. We werken vanuit dezelfde visie en mentaliteit. Op onze beurt kunnen wij Hoppenbrouwers juist versterken op het gebied van W-installaties. Binnen Hoppenbrouwers is vanuit het ‘oude’ Sebregts in 2015 een W-installatietak gestart, welke inmiddels is uitgegroeid tot een professionele bedrijfstak. Ik weet zeker dat we met onze kennis, kunde en capaciteit een versterkende aanvulling zijn. We hebben gezamenlijke klanten en werken in die hoedanigheid al veel samen op projecten. Je proeft dan een bepaalde sfeer en een prettige omgang tussen de projectteams op de werkvloer. Onze cultuur past daarom ook goed bij die van Hoppenbrouwers en omgekeerd.”

Hoppenbrouwers

Henny de Haas, algemeen directeur van Hoppenbrouwers Techniek: “We werken veel samen met Van Bon en kennen elkaars cultuur en werkwijze goed. Ik zie het als een ideale match. We bieden medewerkers de openheid en vrijheid waar zij behoefte aan hebben en het creëert kansen voor medewerkers met ambitie die door willen groeien. We halen met Van Bon veel werktuigbouwkundige kennis en ervaring binnen. Na de integratie zijn we als Hoppenbrouwers op het gebied van werktuigbouwkunde en elektrotechniek even sterk vertegenwoordigd.”

“Heesch is voor ons een nieuwe locatie die aansluit op onze visie om lokaal aanwezig te zijn en tegelijkertijd ons werkgebied verder uit te bouwen. Op de langere termijn zal deze vestiging ook doorgroeien naar een locatie met meerdere disciplines. In Jan-Willem zie ik de juiste man om met zijn ondernemerschap de vestiging en Hoppenbrouwers als geheel door te laten groeien.”