Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bestaat 100 jaar en doneert €9750,- aan R-Newt Kids

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bestaat 100 jaar. Om dit te vieren, heeft het bedrijf drie Tilburgse organisaties die zij een warm hart toedragen een gulle donatie gedaan. R-Newt Kids mocht afgelopen maand € 9750 in ontvangst nemen. Met dit bedrag is nieuw speelgoed aangeschaft voor de R-Play-bus.

Veilig (samen) spelen met het leukste buitenspeelgoed

Van skeelers tot voetballen en van steps tot skippyballen: de R-Play-bus van R-Newt Kids is gevuld met het meest veelzijdige speelgoed waar kinderen gratis mee mogen spelen. R-Play is een speelplek waar kinderen veilig kunnen spelen. Ze kunnen (groot) speelgoed lenen dat ze thuis niet hebben. De beheerders van R-Play houden een oogje in het zeil. De R-Play-bus rijdt naar speelpleintjes in Tilburg, waar kinderen veilig en onder toezicht kunnen spelen. Ook ouders ontmoeten elkaar op het plein. Bij R-Play is altijd een kidswerker aanwezig om het spel tussen kinderen te stimuleren en/of contacten met ouders te onderhouden.

Donatie van € 9750

Om het 100-jarig bestaan van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling samen met andere Tilburgse organisaties te vieren, koos het bedrijf drie maatschappelijke organisaties uit aan wie ze een donatie wilden doen. R-Newt Kids mocht maar liefst € 9750,- in ontvangst nemen. Joyce Hems van Van de Ven: “Als Tilburgse ondernemer wilden wij een mooi initiatief als R-Newt Kids graag ondersteunen en daarmee ondersteuning bieden aan (kwetsbare) gezinnen in Tilburg. Zulke initiatieven kunnen wij alleen maar toejuichen.”

Gloednieuw speelgoed

Het speelgoed in de R-Play-bus wordt intensief gebruikt. De donatie van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling kwam dus méér dan van pas. Met de €9750,- zijn onder meer skeelers, skelters, mountainbikes, een hinkelbaan, balspelletjes en ander (groot) buitenspeelgoed gekocht. Tijdens de buitenspeelmiddag op het Stuivesantplein in Tilburg werd het nieuwe speelgoed onlangs met de aanwezige kinderen uitgepakt. Joyce Hems: “Mooi om aanwezig te zijn tijdens deze onthulling. Het was super om te zien dat de kinderen zo blij zijn met het nieuwe speelgoed in de bus. Leuk om het enthousiasme van de medewerkers te zien ook!”

Zelf meespelen?

De R-Play-bus staat op verschillende plekken in Tilburg. Kinderen zijn op o.a. maandagmiddag vanaf 15.30 uur welkom op het Stuivesantplein in Tilburg. Meer informatie over R-Play en alle locaties via Facebook R-Newt Kids, of via Willem van de Voort, 06 251 78 472.