Van feestcafé naar corona snel-test locatie: Tilburgs café te zien in SBS6 programma

corona-sneltest-cafe-lollipop-skihut-tilburg

Tv-programma ‘Crisis in de tent’ is langs geweest in Tilburg! Niemand minder dan topchef Herman den Blijker en zakenvrouw Annemarie van Gaal helpen horecaondernemers in dit programma al een aantal seizoenen met het nodige advies en creatieve invalshoeken. Door de huidige situatie pakt ook dit programma het helemaal anders aan. Eerdere seizoenen kregen deelnemende cafés of restaurants bijvoorbeeld een make-over of een nieuwe menukaart. Nu zie je hoe Herman en Annemarie andere creatieve manieren bedenken om inkomsten te genereren.

Van café tot snel-test locatie?

Zoals ieder ander horecabedrijf, heeft ook Café de Lollipop een maandelijks kapitaal nodig om te kunnen overleven. Daarom is er verder gekeken dan horeca gerelateerde opties. De programmamakers hebben samen met Fransjan en Jeroen  – eigenaren van de Lollipop – nagedacht over nieuwe manieren van overleven. En hoe kan dat beter de situatie ombuigen en corona juist gebruiken als verdienmodel? Zo is het idee geboren voor de corona snel-test straat die vandaag zijn deuren opent. Het voormalige pand van de Skihut is het decor voor de gloednieuwe testlocatie.

Toch een béétje Lollipop

De testlocatie begint met capaciteit tot twee testpunten, waarmee ze momenteel 100 testen per dag kunnen afnemen. De locatie wordt geheel verzorgd door een externe partij die vakbekwaam (medisch opgeleid) personeel levert, evenals de officiële snel testen goedgekeurd door het RIVM en de Nederlandse Overheid. Fransjan, mede-eigenaar van de Lollipop vertelde ons de dag voor de opening rond een uur of vijf: “Vanmorgen om 9.00 zijn ze hier in het lege pand gaan opbouwen, nu sta ik in een complete testlocatie. Ondanks dat deze plek natuurlijk geen reden voor een feestje is, heeft het hier tóch een vleugje Lollipop dankzij de zwarte vloerbedekking en ledverlichting. In warm wit licht, dat dan weer wel.”

Opening

Woensdag 23 december opent de testlocatie, zo ‘feestelijk’ mogelijk. De huis-DJ draait tijdens de opening rustige achtergrondmuziek in de wachtkamer. Met deze opening is dit tevens de eerste testlocatie binnen de cityring. “Én de goedkoopste. Een test kost €75,-. We reiken voor een meerprijs van €25,- ook de positieve reisverklaringen uit. Je staat binnen vijf minuten weer buiten, binnen de volgende vijftien minuten heb je de uitslag binnen.” Aldus Fransjan. Met deze creatieve oplossing help je Café de Lollipop het hoofd boven water houden. Door de opbrengsten kunnen zij in ieder geval de maandelijkse vaste lasten dekken, en hopelijk zelfs een buffer opbouwen voor de toekomstige heropening.

Afspraak maken

De teststraat is vanaf morgen 7 dagen in de week geopend, van 8.00 tot 20.00. Houd voor het maken van een afspraak de website van Café de Lollipop in de gaten voor meer informatie. De afleveringen van het nieuwe seizoen van Crisis in de tent worden uitgezonden vanaf 12 januari, naar verwachting komt de aflevering over de Lollipop begin februari voorbij.