Van Gogh Nationaal Park genomineerd als mooiste natuurgebied

van gogh nationaal park

Van Gogh Nationaal Park is genomineerd voor titel mooiste natuurgebied van Nederland. Met een stem help je dit prachtige, Brabantse natuurgebied op de kaart te zetten als nationaal park van wereldklasse.

Het park omvat bijzondere natuurgebieden en landschappen die in elkaar overlopen, van de Oostelijke Langstraat en de Loonse en Drunense Duinen tot de Oisterwijkse Vennen, de Kampina en Nationaal Landschap Het Groene Woud. Al deze gebieden trekken jaarlijks miljoenen bezoekers. Daarmee is de aantrekkingskracht van Van Gogh Nationaal Park gigantisch. In Van Gogh Nationaal Park wordt ‘oud land’ gekoesterd en zorgt nieuwe economie voor aantrekkelijke recreatie. Met Van Gogh Nationaal Park staat een nieuw landschappelijk en cultureel icoon op de Europese Van Gogh– kaart.

Van Gogh Nationaal Park

Van Gogh Nationaal Park in het hart van Brabant is de geboortegrond van meesterschilder Vincent van Gogh. De parels uit de tijd van Vincent zijn in Van Gogh Nationaal Park nog steeds aanwezig: van bossen, zandverstuivingen en vennen tot authentieke dorpen, levendige pleinen en charmante steegjes. Treed in de voetsporen van Vincent en laat je eveneens inspireren door de natuur en cultuur die hier te vinden is. Beleef ze te voet of per fiets en treed binnen in zijn ‘tekenlokaal’. Kijk door Vincents ogen naar dit vitale landschap, waar natuur en cultuur op unieke wijze samenkomen.

Van Gogh Nationaal Park wordt omzoomd door onze schitterende stad Tilburg en steden als Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Waalwijk.

Stemmen kan tot maandag

Je kunt nog een aantal dagen stemmen om ervoor te zorgen dat dit nationale park wordt uitgeroepen tot het mooiste natuurgebied van Nederland. Voor meer informatie, en om te stemmen zie: https://www.mooistenatuurgebied.nl/vangoghnp/dv/informatie  of SMS NATUUR 10 naar 1008.