Van hardcore vegan tot ontdekker: bij vegan ‘snackbar’ Mon-o Fastfood is iedereen welkom

mono fastfood

Met een authentieke ‘snackbar-vibe’ aan de Kapelhof 5 speelt Mon-o Fastfood in op de enorme behoefte aan vegan fastfood in Tilburg. Van burgers en kapsalons tot snacks en loaded fries, je wordt positief verrast door het gevarieerde vegan aanbod. Half april was de officiële opening met direct een stormloop aan bestellingen in een succesvolle openingsweek en ruim een maand later weten nieuwe, en vooral terugkerende, klanten hun weg te vinden naar Mon-o. Wij spraken met eigenaresse Bregje en locatiemanager Bart over het concept, de opening en de toekomst!

Experimenteren met thuisbezorgen

Het idee van Mon-o Fastfood is twee jaar geleden ontstaan door een pop-up concept tijdens de lockdown van de horeca. Vanuit de keuken van Focus Foodbar, Mon-o’s grotere zus en Tilburgs enige 100% vegan restaurant, werden maaltijden bereid en thuisbezorgd. Een succesvol tijdelijk concept, wat na de heropening van de horeca niet meer te combineren viel met de bestaande keuken van Focus Foodbar. Tijd dus voor een vervolg, maar dan net even anders met een stoerder randje: Mon-o Fastfood met snelle, smakelijke vegan creaties met toegankelijke prijzen. De kans om door te pakken deed zich voor toen in januari van dit jaar het pandje naast Focus Foodbar beschikbaar kwam. Na drie maanden verbouwen, waarin Bart alles zelf heeft aangepakt, was Mon-o up and running!

Vliegende start na opening

De eerste dagen na de opening waren extreem druk en bestellingen gingen, en gaan nog steeds, uitsluitend samen met positieve reacties. Bregje: “Veel mensen zijn nieuwsgierig en komen een kijkje nemen. Vooral de eerste weken lag de focus meer op take-away en minder op thuisbezorgen. Met slecht weer is dat net andersom, maar gelukkig springen we flexibel en snel in op iedere situatie om onze fastfood creaties bij de mensen thuis te krijgen.” Bart: “Wat echt leuk is om te zien, omdat we alles zelf oppakken, is dat we veel terugkerende klanten en bestellingen hebben. Soms zien we zelfs dezelfde mensen 2 -3 keer per week bestellen, dat vinden we echt supertof!”

Fungidel speciaal en cauliflower hot wings

Wat het allerlekkerste gerecht op de kaart is? Bart en Bregje kunnen eigenlijk niet kiezen. Zij staan helemaal achter hun concept, testen en proeven tot in detail en zetten alleen op de kaart wat een potentiële hardloper kan worden. Bart: “Als we écht een topper moeten noemen, dan staat de fungidel speciaal, gemaakt van paddenstoelen en oesterzwammen, met stip op 1.” Bregje vult aan: “Ik ben al ruim twaalf jaar vegan en kan soms echt nog snakken naar een frikandel speciaal, dit is de perfecte vervanging!” Naast deze signature dish gaan de cauliflower wings, kibbeling (met gezuiverd zeewater voor die echte zeezoute smaak!), kapsalons en de Mo-No Beef Burger als een trein.

Plantaardig is booming

De trend van plantaardig eten, en ook snacken, is populair, vooral onder jongeren. De studenten in Tilburg weten dan ook precies dat Mon-o de plek is voor hun vegan fastfood cravings. Maar ook de vleesliefhebber staat ervoor open om vegan te ontdekken. Al lopen er ook nog weleens mensen binnen om een lekker vleeskroketje te bestellen. Omdraaien bij het zien van het vegan aanbod doen ze dan zeker niet. Bewustwording creëren is dan ook iets waar Mon-o graag aan bijdraagt. Niet mensen pushen om voor vegan te kiezen, maar toegankelijk vertellen waarom plantaardige keuzes bewuste opties zijn én natuurlijk laten proeven dat vegan food zoveel meer is dan een blok tofu. Met marinades en kruiden worden sensationele gerechten bereid waar echt iedereen onbezorgd van kan genieten.

En nu verder?

Een maand open is eigenlijk te kort om al vooruit te blikken, maar dat doen we toch. Bart en Bregje: “We zijn blij met de opstart en hoe het nu gaat, we richten ons nu eerst op dit succes om verder uit te bouwen. We hebben nog zo veel leuke ideeën: weekspecials, een enorme triple burger, die niet eens in een take-away-doosje past, en een BurgerBingo. De basis is gelegd en nu experimenten we verder en verrassen onze klanten met nieuwe creaties en smaken.” En daarna? “Dit concept heeft de potentie om te ontploffen. Uitrollen in andere steden is een optie, maar ook dat willen we dan overal zelf opzetten. Dus dat is echt iets op de langere termijn, nu gaan we eerst alles uit de mogelijkheden in Tilburg halen! De Tilburger is er nu pas echt klaar voor om vegan (fast)food te ontdekken, daar werken wij graag aan mee!”

Wil jij ook de smakelijke vegan creaties van Mon-o Fastfood ontdekken? Voor afhalen of bezorging zijn zij op woensdag en donderdag open van 17.00 tot 20.30 uur en van vrijdag t/m zondag een uurtje eerder vanaf 16.00 uur. Je bestelt eenvoudig via hier. of breng een bezoekje aan de Kapelhof 5 in het centrum van Tilburg.