Van Johan Derksen tot Sesamstraat: dit zijn de Tilburgse theatertips van maart

voorstellingen theaters Tilburg

Muziek, theater, musical, comedy, dans en nog véél meer: Theaters Tilburg is het hele jaar door van alle markten thuis. En dat is fijn voor iedereen die graag geniet van een avondje theater, maar misschien niet altijd maanden vooruit wil plannen. Wij zetten elke maand daarom dé Tilburgse theatertips voor je op een rijtje: gave voorstellingen waar nog steeds kaartjes voor te krijgen zijn!

Deze maand een tip voor iedereen die van muziek houdt (met name blues), iedereen die gek is op toneel en families die graag (voor het eerst) met kleine kids naar het theater willen gaan. Benieuwd naar het hele programma van Theaters Tilburg van deze maand? bekijk even deze link.

Cocktails

In een spannend en humoristisch toneelstuk laten vijf vrienden hun licht schijnen op de waarde van vriendschap. Tijdens een heerlijke avond aan het strand neemt hun leven een onverwachte en ingrijpende wending, die de onderlinge verhoudingen van het vijftal ernstig op de proef stelt. In een cocktail van emoties, meningen en pijnlijke onthullingen komen hun op het oog geslaagde levens ineens in een ander licht te staan. Een tragikomedie met onder anderen Vincent Croiset, Tijn Docter en Matteo van der Grijn over kwetsbaarheid, veerkracht én solidariteit.

  • Datum: dinsdag 10 maart
  • Tijd: 20.15 tot 22.30 uur
  • Tickets: vanaf €20,-

Johan Derksen

Na ‘Pioniers van de Nederpop’ en ‘Keeps the blues alive’ komt televisie-orakel Johan Derksen terug naar Theaters Tilburg met een nieuw programma: The sound of the blues & americana. Dit keer wordt zijn geliefde blues aangevuld met authentieke americana. Speciaal hiervoor haalt Derksen twee Amerikaanse artiesten naar Nederland: Malford Milligan (frontman Greg Koch Band) en Di Reed (o.a. achtergrondzangeres bij Stevie Wonder en Rod Stewart). Naast Milligan en Di Reed voegt Derksen nog tien(!) namen toe aan zijn internationale line-up: van Britse zanger Sean Webster tot zangeres Hilde Vos en bluesgitarist Erwin Java. Verwacht weergaloze gitaarsolo’s, rauwe blues en de authentieke americana-sound zoals alleen deze rasartiesten kunnen brengen.

Voor en na de voorstelling wordt een expositie opgesteld door Museum RockArt. De expositie bestaat uit bijzondere affiches, gitaren, cd’s, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.

  • Datum: zaterdag 14 maart
  • Tijd: 20.15 – 22.55 uur
  • Tickets: vanaf €20,-

Sesamstraat

Met het hele gezin (voor het eerst) naar het theater? Sesamstraat is, met de voorstelling ‘Een wereld vol fantasie’, nu live te bewonderen bij Theaters Tilburg. Leuk voor kinderen vanaf twee jaar. Het verhaal gaat als volgt: een spannend nieuw avontuur begint voor Sophie. Vandaag gaat ze verhuizen! Maar voor ze vertrekt, keert ze nog één keer terug naar haar favoriete plek: de rommelzolder. Op zoek naar een oud kinderboek, ziet Sophie plots een hele oude, mysterieuze koffer. Nieuwsgierig maakt ze de slotjes open. Een lege zak koekjes, een rubber eendje en nog veel meer spulletjes; allemaal van Sesamstraat. En dan gebeurt er iets magisch… de Sesamstraatvriendjes komen tot leven!

Extra leuk: in de foyer kunnen kinderen uitgebreid knuffelen met de Sesamstraatvriendjes én hebben ze tijd om met je op de foto te gaan.

  • Datum: zondag 22 maart
  • Tijd: 16.00 – 17.00 uur
  • Tickets: €19,50

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal Tilburgse theaterstips op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Theaters Tilburg vind je overigens hier.